Undvik citronsyra och bli fri från allergier

Citroner innehåller citronsyra naturligt

Citronsyra kanske du aldrig har hört förut, eller inte reflekterat vart det kommer ifrån. Du liksom väldigt många kanske tror att det kommer från citrusfrukter, vilket det också gör – ursprungligen. Nu har väldigt många företag börjat använda sig utav citronsyra som är utvunnet från svartmögel . Den kemiska sammansättningen är exakt den samma som den som kan utvinnas från citroner, men oftast innehåller citronsyra som är utvunnet från svartmögel spår utav mögel och mögelsporer.

Syran används som ett konserveringsmedel, antioxidant och surhetsreglerande i bl.a läskedrycker, krossade tomater och halvfabrikats mat.

 

Kan hjälpa dig bli fri från astma och andra allergier

Att undvika citronsyran (E330) kan hjälpa dig bli fri från astma, pollen- och pälsallergi. Det finns inga studier som styrker detta än. Det finns dock ett flertalet blogginlägg, kommentarer och artiklar som tydligt visar att citronsyran har ett samband till utslag och förvärrad allergi. Detta gäller för kemisk framställd citronsyra och inte den som vi kan hitta naturligt i frukter. Detta tros beror på att det finns kvar mögelsporer.

Det du kanske inte vet är att citronsyra är känd som en astma-gen substans som framkallar hosta. Inhalation av citronsyra har används i studier för att analysera vid vilken mängd och grad testpersonerna började hosta.

Andra symptom

Om du är överkänslig eller får i dig för mycket citronsyra kan du få magkramper, diarré, bli illamående, kräkningar, aptitlöshet, svettningar och svullnad och smärta i buken. I sällsynta fall kan du få gula ögon, gul hud och exem utslag.

Citroner innehåller citronsyra naturligt

Så undviker du citronsyra

Citronsyran används oftast som ett konserverings- och surhetsreglerandemedel i bl.a läsk och korv. I innehållsförteckningen ska du därför undvika E330, E331, E332, E333, E380, E472c och E1505.

Nedan följer en lista på produkter som väldigt ofta innehåller cs

  • Läskedrycker och saft
  • Chips
  • Smaksatt yoghurt
  • Korv
  • Halvfabrikats mat
  • Sylt
  • Tvål och schampoo

Även fast en produkt är ekologisk och/eller kravmärkt betyder det inte att den är fri från tillsatser. Se till att läsa innehållsförteckningen noga!

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.