Har du diarré? Vi hjälper dig!

Har du diarré? Vi hjälper dig!

Diarré som på ett finare sätt kan översättas till dålig i magen uppstår när matsmältningssystemet inte fungerar korrekt. Detta resulterar i vattnig avföring tre eller flera gånger per dag. De främsta orsakerna till diarré är virusinfektioner, bakterieinfektioner, dålig eller gammal mat och vatten, ångest, stress, intolerans, antibiotika och tarmsjukdomar såsom crohns och ulcerös kolit. Förutom att din avföring är vattning så kan du även uppleva buksmärtor, uppblåsthet och illamående.

 

Så får du bukt med diarrén

Det tar vanligtvis två till fyra dagar innan du mår bättre. Du kan behandla din själv och få mildare symptom genom våra enkla knep som är helt naturliga!

Yoghurt mot diarré

Yoghurt innehåller probiotika som är väldigt bra för magen och hjälper magen och tarmarna att återhämta sig! Bakterierna som vi hittar i yoghurten hjälper till att ta kål på de ”dåliga bakterierna” samtidigt som de bygger upp nya ”bra bakterier”. I en studie från 2009 kunde forskare se att probiotika lindrade diarré som orsakades av antibiotika.

En eller två skålar med yoghurt om dagen är allt som krävs för att få dig må bättre, vill du ha en liten extra boost kan du även skiva ner en banan – det gör bara gott!

Ingefära mot diarré

Ingefära används holistiskt mot matförgiftning och hjälper också till mot kramper och smärta i magen.

  • Riv en liten bit ingefära och blanda med en tesked honung. När du äter blandningen främjar du frisättningen av magsyra och förbättrar matsmältningen. Undvik att dricka vatten direkt efter du har ätit detta.
  • Du kan också dricka ingefärs te två eller tre gånger om dagen under tiden som du har diarré. Riv 1/3 ingefära i ditt rivjärn, koka upp vatten. När vattnet kokat upp stänger du av plattan och tillsätter ingefäran, låt den ligga och dra i några minuter. Efter några minuter kan du hälla i teet i en kopp och tillsätta en tesked honung.

Äppelcidervinäger

Vi skriver ganska ofta om äppelcidervinäger, det beror på att den har så många olika användningsområden och fungerar som en naturlig antibiotika.

  • Tillsätt en matsked äppelcidervinäger i ett glas vatten.
  • Drick en till två gånger om dagen.

Banan mot diarré

Om du är dålig i magen rekommenderar vi verkligen mogen banan. Detta pga bananens höga halter av pektin. Pektin är ett vattenlösligt fiber som hjälper till att få magen i schakt. Förutom pektin innehåller även banan mycket kalium som är en elektrolyt som är viktig för många av kroppens funktioner.

Kamomillte är mycket bra mot diarré och lugnar magen

Kamomill te

Kamomill är lugnande och har kramplösande egenskaper som kan hjälpa mot buksmärtor. Kamomill hjälper även till att minska tarminflammation.

  • Brygg kamomill te och låt de ligga och dra i koppen i 10 minuter.
  • Drick några gånger om dagen vid behov.

Cayennepeppar

För mycket cayennepeppar kan göra dig lös i magen, men visste du att det även kan hjälpa till mot diarré?

  • Koka upp en tekopp vatten. Häll i 1/2 tesked cayennepeppar, stäng av plattan och låt de stå och svalna i 10minuter.
  • Drick blandningen under 2 timmar för att få bukt med besvären!

 

 

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.