Lindra din pollenallergi

Pollensäsongen är i fullgång och allt vad det innebär – blommorna börjar blomma och din pollenallergi är ett faktum. Men varför är du egentligen allergisk och hur lindrar jag min pollenallergi? Vi ska försöka hjälpa dig genom att långsiktigt och kortsiktigt hjälpa dig få bukt på allergin!

Vad är pollenallergi?

Besvären från pollenallergi uppstår när pollenkorn fastnar i din näsa och ögons slemhinnor. Du starta besvär beror på hur känslig du är mot pollen och vilka typer utav pollen som finns i luften. Pollenallergi kallas också för hösnuva. Du kan uppleva besvär såsom röda och kliande ögon, nästäppa och nysningar.

Pollenallergi kan uppstå när ett träd släpper ifrån sig pollen

Så blir du av med pollenallergin

Nedan listan vi enklare och svårare saker som du kan göra för att bli av med / lindra din pollenallergi.

Städa hemma

Ett rent och fräsch hem betyder inte bara avkoppling i hjärnan utan också att du få bort damm, pollen och annat som har kommit krypande till ditt hem utan din vetskap. Se till att städa minst en gång i veckan, helst oftare för att hjälpa dig minska symptomen hemma. Förutom att lindra din allergi finns det flera fördelar med att börja städa.

Skölj näsan för att lindra din pollenallergi

Jag har får symptom utav gräs- och björkpollen, det visar sig genom flertalet nysningar och kliande ögon. Något som har hjälpt mig att få bukt med detta är nässköljare. Så fort jag känner av min pollenallergi eller börjar få nysattacker laddar jag upp nässköljaren med salt och vatten för att sedan rensa näsan. Det ger en omedelbar effekt som håller i sig i drygt 2 timmar.

Skaffa dig en luftrenare

Genom att skaffa en luftrenare till ditt hem har du iallafall ett ställe som du inte känner av symptomen. Luftrenare filtrerar bort pollen och andra partiklar som är boven i dramat!

Undvik citronsyra

Det finns ingen forskning som styrker detta, men fler och fler blir säker på att syntetiskt framställd citronsyra kan bidra till flertalet allergier. Detta tros beror på att syntetiskt framställd citronsyra kommer ifrån svartmögel och det kan finnas kvar spår av mögelsporer i den. Känner du att du vill få mer kunskap om detta finns det en facebook-grupp som heter ”Fri från allergi genom att undvika citronsyra”.

Ät honung och bipollen

Bipollen och honung sägs kunna lindra pollenallergi – om den är lokalt odlad. Bor du i Stockholms-området bör du äta honung och bipollen som kommer därifrån.

Undvik gluten

Det här finns det inte heller några vetenskapliga belägg för, men det är viktigt att ta upp. Genom att äta en kost som är glutenfri, dvs uteslut vete så kommer du att belasta kroppen mindre och det ska kunna lindra din pollenallergi. Led genom exempel har skrivit en väldigt intressant artikel om hur du kan bota din pollenallergi genom att undvika gluten.

 

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.