Öka chansen att bli gravid på ett naturligt sätt

Att bli gravid kan vara svårt

Försöker du bli gravid? Men inte riktigt har lyckats än? Vi ska försöka hjälpa dig så gott vi kan! Att ha samlag så nära ägglossningen hjälper definitivt. Men fertilitets experter säger att det finns andra sätt vi kan öka fertiliteten. Här är några enkla åtgärder som kan göra att du nästa månad skriker: ”Vi är gravid”.

Tips för att bli gravid

Håll koll på vikten

Undervikt eller övervikt kan göra det svårare för en kvinna att bli gravid. Vikten är ofta en förbisedd faktor i fertilitet. Att hålla en hälsosam vikt kan hjälpa till med befruktningen. Det finns några studier som visar att kvinnor som har ett BMI-värde mellan 20-25 har en bättre chans att bli gravid än kvinnor som har ett värde som är högre och lägre.

Skydda spermierna

Det finns inte mycket studier inom detta området, men att män ska undvika tajta byxor, basta och andra typer av saker som gör det varmt för pungen. Detta då de sägs att spermierna blir slöa när de exponeras för värme. Nikotin, alkohol och andra livsmedel kan också påverka kvalitén på spermierna.

Håll koll på dryckerna

Det sägs att dricka mer än fem koppar kaffe per dag – motsvarande ungefär 500 milligram koffein – är förknippad med lägre fertilitet. Måttlig koffeinkonsumtion är bra. Tänk dock på att viss läsk innehåller koffein.

Studier av alkoholintag och kvinnors fertilitet har gett blandade resultat. Men det tycks finnas ett samband mellan alkohol-intag och barnlöshet.

Sluta röka

Det säger sig själv, men att fimpa ciggen kan hjälpa dig att bli gravid. Rökning kan försämra både en kvinnas och en mans fruktbarhet. Rökning påverkar hur mottaglig livmodern är för ägget. Och för män kan rökning minska spermieproduktionen och skadar DNA. Experter rekommenderar att du ska sluta röka innan du blir gravid. Rökning under graviditeten ökar risken för missfall.

Lär känna menscykeln

Menscykeln räknas från den dagen kvinnans mens börjar tills när nästa mens börjar. En genomsnittlig menscykel är 28 dagar, men det kan variera vissa är från 20 upp till 40 dagar. Genom att kunna kartlägga menscykeln ökar du chansen att bli gravid då du kan pricka ägglossningen. Ägglossningen sker i regel 14 dagar innan nästa mens. Vissa kvinnor upplever att sexlusten blir starkare under ägglossningen, något som låter helt logiskt då det är lättare att bli gravid under ägglossningen.

Alla dessa tips kanske är självklara tips på hur du kan bli gravid och många styrks av forskning.

Alternativa sätt att bli gravid

Här kommer bli skriva om alternativa sätt, husmors knep och andra sätt som kan hjälpa dig bli gravid.

Välj rätt position

Genom att använda rätt position vid samlag, doggystyle (bakifrån) eller missionären. Dessa positioner gör att mannen kan tränga sig in djupt och att sperman hamnar nära livmoderhalsens öppning.

Ha en kudde under rumpan

Det sägs att med tyngdlagen kan du hjälpa spermierna in i livmodern till äggledarna.

Skynda inte iväg

Ligg kvar i sängen efter samlaget för att låta spermierna få en chans att komma in i livmodern.

Se till att äta vitaminer

Zink, folsyra, d-vitamin och järn är viktigt för både män och kvinnor. Det sägs att d-vitamin och zink leder till ökad rörlighet hos spermierna.

Ha sex ofta

Genom att oftare ha sex ökar ni chanserna att bli gravida, men överdriv inte och låt det fortfarande vara kul.

Stressa ner

Stress är inte bra för varken immunförsvaret eller fertiliteten, se till att stressa av.

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.