Därför är det viktigt att jämföra lån


De flesta av oss har lånat pengar i olika sammanhang. Man kanske har ett bolån till sin fastighet, ett billån eller tagit ett privatlån för att ha råd att konsumera. Det finns också de som har tagit snabblån för betala mer akuta utgifter.

Fördelaktigt att jämföra lån

Oavsett vilket lån du har ansökt om så bör man jämföra lån på förhand.

Det finns fantastiska tjänster på internet där du kan jämföra lån. Vi vill framförallt rekommendera Moneezy som har många kända och etablerade kreditinstitut. Hos Moneezy kan man jämföra lån från många etablerade kreditinstitut som Ferratum och Lendo. Men även, för vissa kanske mindre välkända som till exempel Klicklån. Det rör sig om att snabblån (som också kallas för smslån), vilket idag är en seriös låneform med kort tidsfrist. Det är en låneform som historiskt sett har haft väldigt höga räntor. Även om det idag finns ett räntetak som gör räntan avsevärt lägre, så kan man jämföra lånevillkor och komma undan ännu billigare. 

Nästan helt oavsett vad vi köper eller konsumerar kan man jämföra kostnader och villkor. Det spelar ingen roll om det är vitvaror, kläder, elavtal eller snabblån. Självklart är det lika bra att jämföra lån på samma sätt som att man kollar vilken butik som är billigast på att sälja en viss skjorta. Alla kreditinstitut tjänar pengar på lånen, ingenting kommer gratis. Just därför ska man kolla vilka som är billigast. Men det handlar inte enbart vad som är billigast, utan vad som är det bästa lånet för just dig. Ränta är inte det enda lånevillkoret.

Här är exempel på villkor att jämföra:

  • Lånebelopp
  • Effektiv ränta
  • Uppläggningsavgift
  • Åldersgräns 
  • Löptid

Enkelt att ansöka om snabblån

Hos Moneezy kan du enkelt ansöka om lån hos ett större antal långivare eller bara välja den du tycker passar dig bäst. Ansökan är kostnadsfri, och det tar inte många minuter att genomföra den. 

När du ansöker gör du det tryggt och säkert direkt hos långivare genom deras officiella formulär. Du anger hur mycket du vill låna och en kreditupplysning kan genomföras, för att säkerställa att du är kreditvärdig. Ansökan genomförs oftast automatiskt och du får besked väldigt snabbt. Utbetalningen sker också ofta nästan direkt eller inom kort. Kort och gott, det är väldigt enkelt att ansöka om lån hos den bästa långivaren för just dig och dina behov.

Hur ofta ska man jämföra lån?

Lånebranschen är en bransch i ständig utveckling. Lånevillkor förändras och lagstiftningen har skärpts över tid. Dessutom prövar kreditinstituten olika strategier och kreditinstituten försöker konkurrera ut varandra. Det kan också vara så att långivarna prövar att ge mer eller mindre fördelaktiga lån baserat på aktuella händelser, eller om folk har olika förutsättningar att låna. Du bör alltid hålla dig uppdaterad kring vilka lån som är mest fördelaktiga här och nu. Man kanske inte behöver jämföra lån varje halvtimme. Men det kan mycket väl vara så att förutsättningarna för just dig ändras inom loppet av någon enstaka månad eller mindre.

Är du i behov av att låna pengar ofta eller för flera saker, bör du absolut jämföra snabblån eller andra typer av lån regelbundet. Det är väldigt enkelt att göra det. Det tar inte många minuter att jämföra lån och sedan genomföra en ansökan. Dessutom behöver man inte dra på sig många kreditupplysningar (vilket kan tillfälligt sänka kreditvärdigheten) genom att bara jämföra lånen. Jämförelsetjänsten Moneezy är som sagt helt kostnadsfri och alla kan besöka webbplatsen för att kolla in de bästa lånevillkoren.