PWO


PWO

Vad är PWO?

PWO eller pre-workout är något som har blivit populärt de senaste åren, det är en blandning med uppiggande ämnen som fungerar som en prestationshöjare.

Varför ska man ta PWO?

Den främsta anledningen till att folk tar PWO är för att orka mer på gymmet, vilket leder till snabbare resultat. Oftast innehåller PWO koffein som är uppiggande och kreatin som minskar mjölksyran i musklerna. Det kan också vara bra i fett förbränningssyfte.

Kan det vara skadligt?

Ja, PWO kan vara skadligt, det har rapporterats några dödsfall. Framförallt i början när det innehöll ett amfetamin liknande ämne som heter DMAA. Om du har hjärtproblem så bör du inte dricka PWO innan träning. Även om du är helt frisk kan det leta till onödig stress för hjärtat.

Hur mycket ska man ta?

Läs alltid baksidan på burken du har köpt, börja med den lägsta dosen för att känna på hur effekten känns. Oftast känns det ovant eller obehagligt, men kom ihåg att effekten bara sitter i någon timme.

När ska man ta PWO?

Pwo betyder pre-workout, vilket på svenska betyder före träning. Du ska ta det 40-60minuter innan du börjar ditt träningspass. Vill du ta något före träningen som inte innehåller koffein eller andra prestationshöjande ämnen kan du testa att dricka BCAA eller EAA innan ditt träningspass.

Göra själv

Du kan göra din egna pre-workout, spana in våra recept för att få recept och information.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.