Yoga


Yoga

Vad är Yoga?

När många hör ordet yoga tänker det oftast på Amerikanska kändisar. Detta stämmer, fast Yoga kommer ursprungligen ifrån Indien. Anledningen till att så många kändisar utövar yoga är främst för att det är så avslappnade. Yoga är en träningsform, eller metod för att skapa balans mellan kropp och själ. Yoga är inte bara fysisk träning utan kan utövas som psykisk träning – meditation.

Att träna yoga

Det är mycket enkelt att träna Yoga, det finns böcker att köpa, videos med hela klasser på YouTube. Allt du behöver är en Yoga-matta och lite motivation för att förbättra ditt liv.

Positiva effekter med yoga.

Här är en lista med positiva effekter du kan uppnå genom att träna yoga regelbundet.

Djupare sömn

När du börjar träna yoga kommer du att släppa ut energi som kan hindra dig från att somna, och du kommer att sova djupare  du får sova. Yoga hjälper ditt nervsystem att slappna av.

Den meditativa aspekten av yoga är uppenbart här, och om en spökig hjärna hindrar dig från att sova, kan du ha stor nytta av att träna yoga när som helst under dagen för att lugna sinnet och frigöra dig från de grubblande tankarna som håller dig vaken på natten.

Ökad energi

Om yoga verkar som om det skulle använda mer energi den skulle skapar, har du helt fel. När man börjar kan du känna att du behöver stränga dig för de allra mest grundläggande poserna. Men vi regelbunden yoga kommer du känna att det blir lättare och lättare. Du kommer faktiskt att känna dig mer utvilad än när du började passer. Det finns vissa poser som är tänka att bidra till att öka din positiva energi och göra sig av med den negativa energin som är instängd i din kropp.

Ökad styrka

Yoga kräver att du komma in och hålla poser som naturligtvis kommer att stärka dina muskler, med bara din kroppsvikt för resistens. Detta är en mycket unik metod eftersom ju mer ni tränar kommer din kroppsvikt minskar naturligt, vilket logik skulle säga bör göra poser lättare att slutföra.

Men skönheten är att du kan prova mer avancerade poser vart eftersom du blir starkare, smidigare och lättare. Det är därför det inte finns någon bättre träning att börja med eftersom du kan börja på vilken nivå du vill.

Bättre sex

Detta är kanske en av de mest populära fördelar som är förknippade med yoga, och det är något som du egentligen inte behöver fokusera på för att få dessa förmåner. Genom att utföra även de mest grundläggande av yogaställningar, kommer du att hjälpa till att bygga en super sexig kropp.

Det första som yoga hjälper till med är din flexibilitet. Inte bara kommer du att kunna komma in i flera positioner än du kunde innan, men du kommer att kunna hålla dem under längre perioder utan att bli trött. Du kommer att ha mer styrka, mer balans, och mer flexibilitet, vilket leder till att du utvecklas och blir mer avancerad.

Alla yogaposer är länkade till en sexuell akt, så att du kan bokstavligen välja någon pose och du kommer att förbättra dig själv i hög grad. Välj poser som du känner dig trygg med  och bygg därifrån.

2 svar till “Yoga”

  1. […] Det finns många artiklar i ämnet, både informativa och med instruktioner. Det går att hitta mängder av artiklar i Aftonbladet som visar de flesta yogaposer med tydliga bild för bild instruktioner på solhälsningen. En sida som har nyttig information är Allt om hälsa. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.