Hur mycket rör du dig? Så rör du dig mer.

Hur mycket rör du dig? Så rör du dig mer.

Människokroppen designades för att röra sig – det är det vi gör bäst! Men i dagens samhälle sitter vi hela tiden och rör oss inte tillräckligt. Detta är ett problem, eftersom att sitta för mycket kan leda till allvarliga hälsoproblem som fetma, diabetes och hjärtsjukdomar. Så hur kan du aktivera dig själv?

Att aktivera dig själv är ett av de bästa sätten att förbättra din hälsa. När du är aktiv kan du få mer gjort och har mer energi. Träning är en viktig del av en hälsosam livsstil. Det är ett naturligt sätt att lindra stress, öka energin och förbättra ditt humör. Det kan också hjälpa dig att sova bättre och behålla en hälsosam vikt.

Om du för närvarande är inaktiv är det viktigt att börja med att få in små vanor som hjälper dig att komma igång. Börja med att ta en kort promenad varje dag eller parkera längre bort från din destination så att du måste gå lite extra, varför inte köpa ett aktivitetsarmband för att ta reda på din aktivitet status?

Aktivitetsarmband används av olika anledningar

De kan användas för att övervaka hälso- och fitnessmål, eller de kan användas som ett sätt att spåra idrottares framsteg och deras träningspass.Slipp köpa grisen i säcken genom att läsa: test av aktivitetsarmband.

Det viktigaste med att vara aktiv är att det inte tar mycket tid av din dag att göra det. En bra tumregel är 30 minuters aktivitet per dag för optimala hälsofördelar, detta är något som forskare forskat på.Rekommendationen utgår från forskningsresultat om vid vilken aktivitetsnivå hälsovinster uppstår och intensiteten bör vara åtminstone måttlig, till exempel rask promenad.

Träning är en nyckelkomponent i många viktminsknings- och viktunderhållsprogram. Att uppnå och bibehålla en hälsosam vikt handlar lika mycket om vad du äter som om hur mycket du tränar. Träning är ett av de bästa sätten att gå ner i vikt. Det hjälper till med viktminskning genom att bränna kalorier och genom att tona muskler. Man kan göra det i form av en träningsrutin eller som fysisk aktivitet under hela dagen.

En bärbar enhet som en aktivitetsmätare (armband) kan hjälpa dig att spåra din fysiska aktivitet, sömn, hjärtfrekvens eller annan hälsorelaterad information.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.