Allternativ till källvatten som är hälsosamt vatten


Nyligen började jag fundera på mitt vattenintag och tillslut ökade jag mitt vattenintag med minst 50 % vatten och jag började genast att må bättre och tappa vikt och nu när jag äntligen dricker mer vatten så vill jag gärna ha mer vatten och då bra vatten. Det är nämligen så att jag kan gå en hel dag utan att dricka vatten och jag får lättare ner vatten som är kolsyrat eller fräscht som exempelvis källvatten. Men att köpa kolsyrat källvatten kan på sikt bli ganska dyr historia och även tungt att bära hem, så jag började fundera om jag kunde förbättra vattnet hemma och kolsyra det med min Sodastreamer.

Jag har funnit denna vattenfilterkanna som har fem filter istället för två filter som dom flesta har. Det är väldigt intressant att se vad som filtreras bort i vattnet med en vattenfilterkanna. På ett sätt är det verkligen logiskt att vattnet vi får i våra kranar inte är helt perfekt, det har ju varit i ledningar och används innan.

Detta gör vattenfilterkannan

Att använda en vattenreningskanna med filter är en bra alternativ till källvatten för att säkerställa att ditt vatten är hälsosamt och fritt från föroreningar. Dessa filterkanor använder vanligtvis aktivt kol, jonutbytare och andra teknologier för att avlägsna oönskade partiklar, bakterier och kemikalier från vattnet.

För att förbättra smaken och tillföra viktiga mineraler till det renade vattnet kan du överväga att använda tillsätta en mineralblandningar tillgängliga på marknaden som är avsedda att tillsättas rengjort vatten för att öka dess mineralinnehåll.

Vikten av att vatten

Att dricka tillräckligt med vatten är avgörande för kroppens välbefinnande och har många hälsofördelar. Generellt sett varierar det rekommenderade dagliga vattenintaget beroende på faktorer som ålder, kön, kroppsstorlek, aktivitetsnivå och klimat. Här är några allmänna riktlinjer:

  1. Vuxna: För vuxna brukar rekommendationen ligga kring 2 till 3 liter vatten per dag. Det inkluderar vätskan från alla källor, inklusive drycker och mat.
  2. Barn: Barns vattenbehov varierar beroende på ålder och vikt. Generellt sett bör barn dricka mellan 4 och 8 glas vatten per dag.

Strukturerat vatten

Strukturerat vatten refererar vanligtvis till vattenmolekyler som antas ha en ordnad eller strukturerad arrangemang. Detta fenomen föreslås av vissa alternativa hälsopraktiker och vattenentusiaster, även om det inte finns vetenskapliga bevis som stöder idén om strukturerat vatten och dess påstådda hälsofördelar.

Anhängare hävdar att genom olika tekniker, såsom magnetism eller speciella krusningar, kan vattenmolekylerna omorganiseras för att bilda en mer ordnad struktur. Dessa påstås ha ökad biotillgänglighet och positiva effekter på kroppens hälsa.

Varför är det viktigt att dricka tillräckligt med vatten?

  1. Vätskebalans: Vatten är avgörande för att upprätthålla en balanserad vätskenivå i kroppen. Det hjälper till att reglera kroppstemperaturen, smörja leder och underhålla andra fysiologiska funktioner.
  2. Näringsupptag: Vatten hjälper till att transportera näringsämnen och syre till cellerna i kroppen. Det är också viktigt för att eliminera avfallsprodukter genom urin.
  3. Energinivåer och fysisk prestation: Att vara ordentligt hydrerad är kopplat till ökad energi och bättre fysisk prestation. Det kan minska risken för trötthet och öka uppmärksamheten.
  4. Hudhälsa: Vatten spelar en roll i att bibehålla hudens elasticitet och fuktighet. Otillräcklig hydrering kan leda till torr hud och andra hudproblem.
  5. Viktkontroll: Att dricka vatten kan hjälpa till med viktkontroll genom att minska hunger och öka mättnadskänslan. Ibland kan kroppen misstolka törst som hunger.

Slutsats

Jag måste säga att efter renat vattnet så är vattnet som ett helt annat vatten och nu behöver jag köpa lite mineraler att tillsätta. Något som även var bra är jag kunde mäta mitt egna vatten hemma och se skillnaden på vattnet. Det är även trevligt att ha färdig kylt vatten i kylskåpet redo att drickas vilket bidrar till att jag dricker med vatten och jag försöker få i mig en kanna vatten per dag!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.