Sportlovet är snart här och det innebär att många är lediga från skolan. För många innebär det även att de ska åka skidor eller snowboard i svenska fjällen!  Om du inte har några planer på sportlovet eller ingen aning om vad du kan hitta på så ska vi försöka hjälpa dig på traven!

Vad kan jag göra på sportlovet?

Det finns hur mycket som helst att göra på sportlovet, nu är vi fokuserade på hälsa och kommer därför att tipsa om aktiviteter som innebär någon form utav fysisk aktivitet. Bara för att det är fysiskt behöver det inte betyda att det är jobbigt!

Klättring

Om du inte har prövat på att klättra så kan lovet vara ett prefekt tillfälle. Klättring är en fysisk och mentalt utmanande sport som är lätt att prova på, men svår att bemästra. Det finns olika typer av klättring, de vanligaste är bouldering och sportklättring. Bouldering är en liten ”bana” som man klättrar på. Du ska klättra enligt ett visst mönster. Många klättercenter erbjuder kurser för nybörjare under loven.

Vandra

Att vandra på lovet behöver inte betyda övernattning utomhus utan kan vara en härlig längre promenad där du har packat ryggsäcken med varmdryck och en god lunch. Vill du ha det ännu mysigare kan du kanske passa på att grilla korv över öppeneld.

Längskidor

Längdskidor är ett väldigt trevligt sätt att komma ut i naturen och motionera. Flera sportfält har längdspår som vem som helst får använda. Har du inte längdskidor går det att hyra på vissa sportaffärer, du kanske har någon bekant som har ett par du kan få låna? I värsta fall går det att hitta billigt på t.ex blocket och sportbytarboden.

Att åka skridskor kan vara trevligt att göra på sportlovet

Skridskor

Liksom vandring eller promenera är skridskor ett mysigt sätt att umgås och komma ut i naturen. Packa en ryggsäck med något att äta, dricka och isdubbar. Se till att klä dig varmt med lager-på-lager och ett par vattentäta byxor. Är det soligt kommer du att ha en riktigt mysig dag.

Rida

Att rida på sportlovet är något som kanske inte många tänker på, men faktum är att det är väldigt kul. Tar du en turridning kommer du att få en nervkittlande upplevelse där du kommer få gå igenom många olika ridstilar och även uppleva en härlig natur.

 

Delta i diskussionen

1 kommentar

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.