Appar som håller dig hälsosam och underhållen


“Det finns en app till det”. Det uttrycket dyker upp lite då och då. För dem som vill vara hälsosamma kan det vara svårt att komma igång. Man hittar inte motivationen och det kan vara besvärligt att veta vad man ska göra. Ta det lugnt, det finns en app till det!

Komma ut ur huset med spel

Det har inte gått någon förbi att Pokemón Go kom ut i somras och lockade ut tusentals innesittare. Varför kan du inte bli en av dem? Appen är gratis att ladda ned och den kommer att göra det roligare att vara ute och gå. För mycket av hälsan börjar med att röra sig lite mer. Du behöver inte springa, det behöver inte ens vara en powerwalk. Har du oftast varit stillasittande i vardagen kan du snabbt märka hälsofördelar med en timmes pokemónjagande. Du samlar nämligen på dig Pokemónägg under resan och dessa kräver att du promenerar 2/5/10 kilometer för att kläcka äggen.

Nackdelen kan vara att appen drar ganska mycket ström eftersom den kräver att du har GPS igång och att spelet och skärmen är på. Men skam den som ger sig! Det finns massvis med olika powerbanks som du kan köpa för att hålla mobilen i liv. För att efter man har varit ute några gånger kommer du säkert att vara ute i mer än en timme och då kan en powerbank hålla telefonen i liv mycket längre.

Låt en pryl hålla koll på allt

När man väl kommer ut på en promenad eller joggingtur vill man gärna ha lite information om hur långt man har sprungit/gått, vilket tempo man hållt, hur många kalorier man har bränt och så vidare. Du kanske till och med vill veta vilken puls du har haft under träningen?

Ni vet vilken pryl vi pratar om som kan fixa allt det här: aktivitetsarmbandet. Den blev utvald av HUI som årets julklapp 2014 och säljer fortfarande riktigt bra. Det finns numera flera olika märken, utseende, färger och massor med funktioner. De dyrare modellerna kan till och med hålla koll på din sömn och hjälpa dig att sova bättre och djupare. För alla er iPhoneälskare kan vi berätta att många av dessa armband fungerar med både de äldre och de nyare modellerna, så man kan köpa ett aktivitetsarmband och sedan uppdatera till senaste iPhonemodellen utan problem. Med Androidtelefoner blir det lite svårare eftersom de är utspridda över flera märken.

Hålla koll på maten

Träning är bara en liten del av den hälsosamma, sockerfria kakan. Den största delen sitter faktiskt i vad man äter. Man kan gå ned i vikt och sänka risken för en mängd sjukdomar bara genom att äta rätt. Då frågar många vad man egentligen ska äta för att må bra?

Det finns en app för det. I en matapp kan du registrera det du har ätit och få veta hur mycket kalorier, kolhydrater, proteiner och fett du har fått i dig genom maten. Du kan också få tips om hur du äter rätt och följa dina egna framsteg när du går ned i vikt eller blir starkare. Och så klart får man ännu fler fina funktioner om man väljer att betala månadsvis för en app.

Många av oss är ganska stressade i vardagen och är inte så matintresserade att man inte kan komma på nya maträtter varje dag. Koka ihop är den perfekta inspirationsappen för att hitta nyttigare fuskmåltider när man bjuder hem gäster samt snabba och nyttiga recept för dig som inte gillar att stå vid spisen (du kanske har fullt upp att jaga pokemóns istället?).

Nu har vi hittat flera alternativ som gör hälsovägen lättare att gå. Slut på ursäkter, skaffa några appar!

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.