Den bästa sovpositionen för bäst återhämning

Den bästa sovpositionen för bäst återhämning

Många människor inser inte vikten av att få en god natts sömn. Det handlar inte bara om hur mycket sömn, utan kvaliteten på sömnen är den viktigaste faktorn. Visste du att med hjälp av sovposition kan du lindra allt från värk till smärtor, matsmältningsbesvär och snarkning. Det är väldigt få som vet den bästa sovpositionen, men här får du svaret.

Nedan är en riktigt bra infograph från The Wall Street Journal som visar hur vi kan bota vanliga krämpor genom att byta sovposition.

Är du lider av ryggsmärtor? Då är den bästa sovpositionen att sova med en kudde mellan knäna. Har du dålig matsmältning eller sura uppstötningar? Försök att höja huvudet lite med hjälp av några av dina fluffigaste kuddar eller med din säng genom att placera något hårt som böcker under säng-benen. Slösa inte dessa dyrbara timmar genom att tvinga dig själv att sova bekvämt. Om du vill ha mer än denna infograph på hur sovställningar kan påverka dig information, har vi inkluderat en länk till den fullständiga Wall Street Journal artikeln.

Bästa sovpositionen


3 svar till “Den bästa sovpositionen för bäst återhämning”

  1. […] har säker en favoritposition, men det är inte nödvändigtvis den bästa för oss. Detta beskriv med hjälp an en bild där flera olika punkter belyses och vad man kan göra för att lindra vissa […]

  2. […] Att sova är ju kroppens sätt att återhämta sig överlag, men det finns också olika sovpositioner som kan hjälpa vid smärta i olika delar av kroppen. Lägg en kudde mellan knäna om du har ont i ryggen är ett av tipsen att lägga på minnet då vi ju faktiskt måste sova varje natt oavsett om vi har ont eller inte. Du kan läsa mer om detta på Allt om Hälsa. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.