Dags att komma igång med träningen, släng i dig proteinpulvet och ställ undan din träningsmatta


Många har nog blivit vana med smidig hemmaträning tack vare allt från balansplattor till en praktisk träningsmatta. Men nu när restriktionerna börjar släppa och vi kan börja träna mer så känns det mer och mer tryggt att dels gå till gymmet men också utöva andra sporter utan att behöva på samma sätt oroa sig för att smittas av corona. Till en början när många kommer igång med träningen så kan det vara en stor uppförsbacke och utövare som inte har tränat på länge kan vid starten få det extra tufft.

Tips för att komma igång med träningen

Efter ett långt uppehåll med träning kan det vara en bra idé att börja i lugnt tempo för att kroppen och framförallt musklerna ska få chansen att vänja in sig vilket är bra för att motverka onödigt slitage och skador. Träningsverken efteråt kommer mest sannolikt vara mycket påtagligt så därför kan det vara smart att stretcha extra länge efter de första passen.

Kosttillskott för en extra boost

Idag blir kosttillskott ett allt vanligare hjälpmedel för utövare som tränar ofta och är i behov av den där extra lilla boosten till sin träning. Därför väljer många att fylla på med diverse kosttillskott som kreatin, PWO, multivitaminer för träning och framförallt proteinpulver. Dessa tillskott bidrar framförallt till att träningen men också återhämtningen blir mer effektiv vilket i sin tur leder till att man orkar mer på gymmet och det går oftast något fortare att bygga muskler.

Proteinpulver

Proteinpulver är bland de mest populära kosttillskottet på marknaden. Kroppen behöver regelbundet proteinintag som fungerar som byggstenar till musklerna. I samband med träning så omsätter kroppen extra mycket protein och det är därför det kan ge en mycket bra effekt av att i samband med träning fylla på med proteinpulver.

Men hur väljer man det bästa proteinpulvret? Det finns en hel uppsjö med olika märker och produkter där ute och man behöver defenitivt inte gå för den dyraste och fräsigaste produkten till en början utan det bästa är att läsa på olika omdömmen samt att ta en svensk välkänd produkt.

Kreatin

Kortfattat kan man säga att kreatin bidrar till att fördröja mjölksyran under träningen. Enkelt kan man säga att istället för att mjölksyran kickar in vid 7e repetitionen, så med kreatin så kickar mjölksyran istället in vid 9e eller 10e repetitionen och det här förstår du kanske själv bidrar till att man orkar träna mer samt en bättre återhämtning under passet.

PWO

PWO står för pre-workout och är en sammansättning av bra ämnen som bidrar till en bättre träning genom ett bättre fokus, pump och uthållighet. PWO innehåller ofta en sammansättning mellan Koffein, BCAA, L-Argining och Citrullinmalat.

Multivitamin

Det är vanligt att kroppen får underskott på olika vitaminer och mineraler. Med rätt mängd vintaminer och mineraler så ger det en mer välfungerande kropp, inte bara till träning men också bättre fokus och pigghet. Det finns även bra multivitaminer som är speciellt anpassade ifall man tränar mycket där de ofta innehåller mycket vitamin C och E som stärker immunförsvaret samt magnesium som fungerar som muskelavslappnande och motverkar bland anant kramp.

Var försiktig med kosttillskott

Som med allt man stoppar i sig så bör man ofta vara kritisk till vad det faktiskt innehåller. Man ska givetvis alltid följa rekommenderad docering men känner man sig osäker eller kombinerar med annan medicin så ska man ALLTID rådfråga en läkare innan användning. Det kan också vara en bra idé när man prövar ett kostillskott för första gången att hellre underdocera än överdocera så att kroppen kan vänja sig.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.