Lyckas med dina nyårslöften 2022


Vill du börja träna, äta bättre, sluta rök eller hitta ett nytt jobb? Det kan låta klynchigt men det är faktiskt en bra idé att sätta nyårslöfte. Det är ett tydligt avstamp och startpunkt för ”ditt nya liv”. Ett problem med att hålla nyårslöften är att vi förutsätter att det ska vara lätt och så fort vi möter motstånd har vi en tendens att ge upp.

Gör om ditt mål till många små mål

Våra hjärnor gillar när vi lyckas och kommer att belöna oss med må-bra hormoner. Därför är det en väldigt bra idé att dela upp ditt stora mål i många mindre. T.ex om du har som mål på jobbet att rekrytera 10st utvecklare i Stockholm kan du sätta upp mindre del mål som, rekrytera en, två och så vidare. Detta gör att du också kommer att se att du går framåt och när du lyckas med ett av målen så kommer du att känna att du lyckas om och om igen.

Omge dig inte med nej-sägare

Om ditt nyårslöfte är att t.ex börja träna eller plugga. Omge dig med personer som är stöttande, de kanske har pluggat klart eller är flitiga på att gå på gymmet. Du vill inte omge dig med människor som ser ner på dina mål utan bara folk som uppmuntrar dig.

Ha super specifika mål

Istället för att ha mål som är rätt defusa som ”komma i form” är det bättre att ha ”träna 3 gånger i veckan”. Detta gör det enklare att hålla koll på.

Belöna dig själv när du lyckats

Det är inte bara hjärnan som kan belöna dig med må-bra hormoner. Se till att du eller någon i din närhet belönar dig när du lyckas med dina mål. Det har du verkligen förtjänat. Har du lyckats hitta drömjobbet som hyrläkare eller kommit in på utbildningen är det klart det ska firas.

Ha tålamod med ditt nyårslöfte

Stora förändringar händer inte över en natt utan är oftast en process. Det kan ta flera månader för att en ny vana ska bli just en vana. Ge inte upp även om det är motigt, tillslut är du över kullen och det slutar att kännas motigt.

Ge inte upp även fast du tar en snedsteg

Väldigt få saker i livet kommer att ske utan problem. Det viktigaste är att inte ge upp bara för att du har tagit ett litet snedsteg. Se snedsteget som en lärdom och gå vidare.

Håll koll på dina framsteg

Dokumentera gärna dina framsteg med hjälp av en dagbok eller liknande. Detta gör det lättare för dig att följa processen på dagar som det kan kännas tungt.

Hoppas dessa tipsen hjälper dig med ditt nyårslöfte.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.