Hemlagad mat som går fort


Hemlagad mat kan bli godare och mer spännande med nya spännande recept och färdiga matkassar. Att hålla vikten kan bli svårare med åldern och med mycket arbete och hushållsarbete på det så kan det många gånger bli så att vi köper hem take away mat eller handlar halvfabrikat i matbutiken och det är just när vi är stressade som besluten blir sämre i många fall, att komma hem helt slut efter en arbetsdag och därefter behöva handla mat och sedan laga mat. När vi väl är extremt hungriga så äter vi ofta mycket mer än vad vi behöver och mer onyttigt.

Ett bra sätt för att försöka få mer rutin i vardagen och på helger är att börja laga matlådor. Glöm tråkig meal prep med recept du kan utantill, testa istället färdiga matkassar för att:

  1. Få färdiga recept
  2. Färdigt antal portioner
  3. Levereras hem
  4. Du lär dig nya maträtter

Varva ner på lunchen med hemlagad mat

Ett annat bra tips är att om du är exempelvis 2 i ditt hushåll är att välja matkasse för fler personer än vad ni är så att ni får matlådor på köpet att ha med till arbetet. Det är både ekonomiskt och bekvämt, då kan du på lunchen varva ner och slippa bege dig ut på jakt på mat. Du kommer att uppleva att lunchrasten känns mer längre och att du blir mer utvilad på slutet på dagen, du kanske även har ork att unna dig att gå ut och gå en promenad. Jag har köpt hem färdiga matkassar från Hellofresh ett par gånger och det var riktigt bra. Det finns olika koncept och recept som du kan välja på och variera dig i nästan en oändlighet och tröttnar du kan du ta en annan matkasse. Det många gör är att dom köper några veckor åt gången, kanske tar en paus eller testar någon annan matkasse. Det blir liksom något nytt att prova sig fram och på köpet bli duktigare i köket. Jag vet själv med mig att det är inte så roligt att sitta i matsalen på jobbet med makaroner och färdiga köttbullar, för om vi inte säger något så spanar vi in vad andra har med sig för mat till jobbet.

Prestera bättre med bra mat

Maten är viktigt för både hälsan och hur vi presterar på jobbet. Den bästa maten du kan äta är enligt kostcirkeln, en del kolhydrat, en del protein och en del grönt. Behöver du gå ner i vikt kan du äta vanlig mat genom att endast dra ner på portionerna och öka mängden grönsaker. Ett tips är att använda dig av en mealsizer som finns att köpa på Apoteket och portionera ut din mat där och då behöver du inte räkna kalorier och du kommer att tappa vikt.

Investera i även bra matlådor att ta med till arbetet, det finns matlådor med lådor i sig och dessa är perfekt att ha för att portionera ut och kunna värma maten och ha salladen på sidan. I dessa tider när många vill hålla igen på utgifterna är hemlagad mat som är det bästa för plånboken och är det god och nyttig mat kommer du må bättre. Slutligen vill jag tipsa om en Air fryer, det mesta går att laga i dessa och det spar oerhört mycket tid med matlagningen.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.