Skapa en Montessori miljö hemma


Att skapa en Montessorimiljö hemma är något du kan göra medan dina barn redan är spädbarn och det gör övergången sömlös. behöver inte vänta tills dina barn är äldre. Om du planerar att implementera Montessori principer och -aktiviteter i ditt barns hemmiljö, här är fyra saker du kan göra.

1. Babysäkra ditt hus

Täck över eluttag, placera säkerhetsspärrar på dörrar och ta bort föremål som kan skada ditt barn, eller som ditt barn kan skada sig på. Målet är att skapa en miljö som gör att de kan röra sig och utforska fritt när de börjar bli mobila.

2. Använd barngrindar för att skapa områden för utforskning

De flesta människor tänker på grindar som sätt att begränsa sina små barn, men du kan använda dem för att skapa en “tydlig lekplats” och där dom kan leka i de områden som är utformade för deras lärande och utforskning.

3. Gör deras sovrum barnvänligt

Prova att lägga en madrass på golvet och åldersanpassade leksaker inom räckhåll. Detta uppmuntrar dem att gå från att sova till att leka utan din hjälp när de väl kan krypa och så småningom gå. Du kommer att vilja ha en babygrind tvärs över dörröppningen så att de stannar i det här avsedda området.

4. Använd möbler i barnstorlek

Istället för att använda en barnstol, försök att använda ett litet bord och mindre stolar för måltiderna. Placera dom i köket eller matsalen,  bredvid bordet där de vuxna äter och använd den för måltider, mellanmål och aktivitetstid också. När din bebis kan sitta, kommer de att kunna prova detta med en vuxen i närheten för att ge stabilitet och hjälp.

När du väl har skapat ett säkert utrymme för ditt barn att utforska, så finns det många sätt att uppmuntra barnets nyfikenhet. När barnen är för små för att röra sig själva uppskattar små bebisar exempelvis en lågt hängd spegel och andra små leksaker. När de utvecklas, välj leksaker och föremål som hjälper dem att använda alla sina fem sinnen. Ge dem en låda och några föremål att öva på att lägga i och ta ut ur lådan. Hjälp till att utveckla sina sensoriska färdigheter genom att leka med sand, vatten och andra texturerade föremål, Tooky Toy träleksaker

Har många stimulerande leksaker inom det lärande ändamålet då dom är aktivitetsleksaker, som exempelvis Plocklåda och Sorteringslåda i trä leksak Tooky Toy

Unik rabattkod

Min personliga rabattkod lekc34-b som ger 15%
Rabattkoden gäller t.o.m 2022-12-31, kan inte kombineras med andra rabattkoder och gäller inte på kampanjpriser.

När ditt barn växer och blir mer rörligt är det viktigt att ge dem friheten att röra sig och utforska i hela sitt hem. Detta innebär att all babyskydd du gjorde när de var spädbarn fortfarande kommer att vara viktiga när de växer, men du kommer att vilja modifiera den när de utvecklas för att ta hänsyn till deras ökade rörlighet och behov av mer utrymme. Leksakscity har brett utbud på leksaker för både inne och utomhus.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.