Därför ska du dricka kaffe


Kaffe är väldigt nyttigt, trotts att du kanske hört annat. Kaffe är nämligen packat med antioxidanter och andra nyttigheter som kan förbättra din hälsa. Här är 5 anledning till att dricka mer kaffe.

Kaffe höjer energinivån och får dig att bli smartare.

Kaffe innehåller en stimulerande substans som heter koffein, som faktiskt är den mest konsumerade centralstimulerande ämnet i världen. När du dricker ditt kaffe går koffeinet in i blodomloppet och reser till hjärnan. För en hjärncell ser koffein ut som adenosin och därför kan koffeinet binda till adenosinreceptorer på nervcellen, men till skillnad från adenosin saktar inte koffeinet ner hjärncellens aktivitet, utan snarare tvärt om. Adenosin är en energibärare som säger åt cellerna att bli trötta så att vi inte blir överhettade.

Koffein kan bränna fett.

Koffein hittas i nästan alla fettförbrännings preparat. Det finns en anledning till detta – koffein är en av väldigt få naturliga substanser som faktiskt har visat sig ha fettförbrännande egenskaper. Flera studier har visat att koffein kan öka din metabolism med 3-11%.

kaffe

 

Kaffe kan höja din fysiska prestation.

Koffein stimulerar de centrala nervsystemet genom att öka adrenalin nivåerna i blodet. Detta hormon är designat för att göra våra kroppar starkare och redo för väldigt intensiv fysisk ansträngning. Koffeinet gör även om ditt kroppsfett till fettsyror som den sedan använder som bränsle. Kaffe kan alltså öka din fysiska

Kaffedrickande leder inte till hjärtsjukdomar och kan minska risken av stroke.

Många säger att koffeinet i kaffet kan leda till ökat blodtryck. Det stämmer faktiskt, men effekten är väldigt liten (3mm/Hg) och den bieffekten försvinner om du dricker kaffe regelbundet. Det finns studier som tyder på att kaffedrickare har 20% lägre risk till att få stroke.

Skyddar mot diabetes

Mellan 1986 och 1998 gjorde en grupp forskare från Harvard en studie på över 40,000 män. De upptäckte att regelbunden kaffe konsumtion över en lång tid reducerade risken att utveckla diabetes och statistiken indikerade på att ju mer du drack desto mindre blev risken att de fick diabetes.

 


2 svar till “Därför ska du dricka kaffe”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.