Träna på semstern


För många innebär semestern drinkar, vin och äta gott. Men för den som precis har börjat träna och inte vill bryta vanan ska vi gå igenom lite tips på hur du kan träna på semestern.

Börja springa.

Packa ner dina löparskor i packningen, löpning är perfekt på semestern. Du kan springa allt från 30-90minuter. Förutom att löpning är en bra träningsform så ger det dig en chans att utforska staden du är vid. Är du i New York kan vi rekommendera att du skriver längst Hudson river.

Löprund längst Hudson river

Yoga

Packa ner en yogamatta, men om du inte har en så går det lika bra med en handduk. Det finns flera appar till iPad och iPhone som guidar dig igenom yogapasset. För dig som bara håller på med styrketräning är detta ett perfekt sätt att öka din rörlighet.

Simma

Är du på en varmare ort har du säkert redan packat dina badkläder. Varför inte ta tillfället i akt och simma några längder på morgonen? Simning hjälper dig att få upp pulsen, reducerar stressen på dina muskler, bygger uthållighet och bygger upp dina muskler. Vill du ha en utmaning kan du byta ut poolen mot havet eller en sjö. Se till att du inte simmar för långt från strandkanten.

Högintensiv intervall träning med din kroppsvikt

Högintensiv intervall träning (HIIT) är något som har blivit väldigt populärt, Crossfit är en variant av det. Det är också perfekt att träna på semestern och det bästa utav allt är att du inte behöver några extra vikter utan allting fungerar jätte bra att göra med din egna kroppsvikt. Här är ett schema du kan ta med dig på semestern:

  • Burpees
  • Mountain climbers
  • Jumping jacks
  • Gående utfall
  • Hoppande utfall
  • Knäböj

Börja med att göra 10 repitioner av varje, vila i 10-15 sek mellan varje övning. När du är klar med första ronden vilar du i en minut. Nästa varv gör du 15 repitioner, ronden efter 20. Gör minst 4 ronder, eller så länge du orkar.

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.