Så hittar du motivationen efter semestern


Semestern är slut för de flesta och det börjar bli dags att komma in i rutinerna igen. Har du hållit ditt nyårslöfte med att träna tre gånger i veckan? Visste du att det bara är 19% som håller sitt nyårslöfte? Vi ska hjälpa dig att hitta motivationen igen efter sommarens alla festligheter.

Sätt upp ett tydligt mål

Det är mycket lättare att hitta motivationen här du har ett tydligt mål. Du kanske vill lära dig att springa 5km? Gå ner 5kg? Minska en jeansstorlek? Ta 100kg i knäböj? Skriv ner detta på en lapp eller varför inte göra en inspirations board som du ser varje dag. Det kan vara bilder på personer du inspireras av eller citat som du gillar. Ha detta på ett ställe som du lätt ser, det kan vara i ditt sovrum, eller varför inte som bakgrundsbild på din dator.

Dela med dig av dina mål

Berättar du om dina mål med din träning för din familj och vänner får du automatiskt lite mera press på dig att uppnå dina mål. Man vill ofta inte vara den personen som bara pratar utan att göra.

Ta dig inte vatten över huvudet

Visst låter det härligt att kunna träna 5 dagar i veckan, men det är att ta sig vatten över huvudet. Börja lagom och öka sedan, du kan t.ex börja jogga 2 dagar i veckan. Med tiden kommer du säkert att känna att du vill lägga på ytligare en dag för att förbättra dina resultat och nå dina mål snabbare.

Löprunda

Skapa nya rutiner och kom bort från komfortzonen

Det är väldigt lätt att falla tillbaka i gamla mönster, något du känner dig trygg med. Det sägs att det tar 21 dagar att ändra ett beteende, det är 3 veckor. Du klarar att tvinga dig själv till jogg-rundan i 3 veckor. Efter ett tag kommer du knappt att lägga märke till att du joggar per automatik. Efter avslutat träningspass kan du också belöna dig själv med något som du verkligen gillar, t.ex ta en extra lång dusch, slappa framför favorit serien. En väldigt bra motivations höjare är att om din favorit serie sänds på en måndag så ser du till att jogga innan serien börjar så du kan kolla på den efter.

Känner du dig borta på gymmet, eller att du behöver hjälp med din löpteknik så tveka inte att fråga om hjälp. Det finns väldigt många personliga tränare som kan hjälpa dig på traven.

 

 

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.