Därför ska du börja dricka vetegräs

Vetegräs

Vetegräs

Är du en av dem som har hört talas om vetegräs, men inte riktigt vet hur du ska använda det eller hur det verkar?  Det är jättepopulärt i USA, och har äntligen spridits till Sverige.

Vetegräsjuice är en av de bästa källorna till levande klorofyll. Men för att få full nytta, måste klorofyllet komma färskt från en levande växt. Därför skördas vetegräset efter ca 10 dagars odling. En shot vetegräs innehåller samma mängd vitaminer som cirka 2 kg grönsaker.

Vetegräs är rikt på vitaminer och mineraler

Vetegräs är ett effektivt botemedel eftersom det innehåller väldigt mycket vitaminer och mineraler. Du hittar bl.a Vitamin A, B-komplex, C, E, L och K. Det är extremt rik på protein och innehåller 17 aminosyror.

Klorofyll innehåller enzymer och superoxid dismutas, ett kopparinnehållande protein som finns i mogna röda blodkroppar. Detta enzym hjälper till att lösa upp oxidradikaler i kroppen till en mer hanterbar form och hjälper till att bromsa åldrandeprocessen.

Användningsområden

Vetegräs innehåller som vi tidigare nämnt rå klorofyll och kan tas oralt och analt utan biverkningar. Dessutom har forskare kommit fram till att vetegräs inte är giftigt oavsett mängd.

Vetegräs kan även användas under bandage, de har visat sig vara mycket fördelaktigt för behandling av olika hudsjukdomar som involverar de yttre och underliggande hudlagren, inklusive: klåda i ändtarmen; murgröna förgiftning, eksem och även blemmor som orsakas av insektsbett eller infektion.

 

Antibakteriell och antiseptisk

Redan 1940 publicerade Benjamin Gruskin en forskningsstudie i American Journal of Surgery som rekommenderar klorofyll för sina antiseptiska fördelar. Redan 1940 påvisades i studien följande kliniska användningsområden för klorofyll som vetegräs är väldigt rikt på: neutralisera strep infektioner, läka sår, påskynda hudtransplantation, bota kronisk bihåleinflammation, övervinna kronisk inflammation och infektion i innerörat, minska åderbråck, läka bensår, eliminera svinkoppor och skabb, läka rektala sår, behandla inflammation i livmoderhalsen, bli av med parasitvaginala infektioner.

I USA har man utsatt marsvin för dödliga doser av strålning. Marsvinen som sedan matades klorofyllrika grönsaker som kål och broccoli överlevde i dubbelt så stor utsträckning än de som de matades med en icke-klorofyll kost.

Vetegräs hjälper dig att se yngre ut

Förutom att vetegräset hjälper till att bromsa åldrande och benskörhet påvisar klassisk kinesiska medicinska erfarenheter på ytterligare fantastiska resultat. Hårpigmentet påverkas av blodets kvalité samt grad av njurfunktion, något vetegräs verkar för. Om du redan har fått grått hår är det inte för sent. Börja med vetegrässhots eller annan klorofyllrik föda så kommer du att få din naturliga hårfärg tillbaka!

Hur du får i dig vetegräs

Nu har vi lärt oss allt om det fantastiska vetegräset – nu vill vi få i oss det!

Odla hemma

Superlätt och tar bara två veckor. Börja med att köpa en påse hel vete, finns i de flesta livsmedelsbutiker. Strö ut vetet på ett odlingsfat, bestäm själv om du vill odla med jord eller ej. Vattna med en sprayflaska flera gånger per dag. Låt stå i solljus eller under en odlingslampa (6500 Kelvin / Cool white).

Skörda

Efter cirka 10 dagar är ditt vetegräs klart för skörd. Du märker när det är dags då vetegräset börjar ”klyva” sig i topparna. Skörda den mängd vetegräs du behöver för önskad mängd.

Juicea

För att kunna utvinna juice från ditt vetegräs behöver du ha en speciell juicemaskin. Detta ska vara en långsam s.k slowjuicer. Detta gör att inga av vetegräsens näringsämnen oxideras och kommer till spillo.

Shotta

Efter du har fått önskad mängd juice ska du dricka upp det. Detta görs lättast med ett ”shot-glas”. Du tar allting på en gång och tuggar gärna det lite i munnen innan du sväljer, detta gör så att du börjar ta upp näringsämnena redan i munnen. Om du inte uppskattar smaken kan du ha en klyfta citron som du pressar i munnen efter du har svalt allting.

 


3 svar till “Därför ska du börja dricka vetegräs”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.