Matcha te – det gröna superpulvret


Matcha te har används sedan länge i Japan. Matcha te är gröna teblad av högsta kvalitet som har blivit pulvriserade. Matcha te är gjort på näringsrika unga blad plockade från tebusken Camellia Sinensis. Bladen ångas och mals sedan ned till ett mycket fint pulver. Pulvret från matcha teet lagras sedan mörkt och utan syre för att bevara sin gröna färg och sina antioxiderande egenskaper. Detta elixir har används i över ett årtusende i fjärran östern och anses vara ett av de mest kraftfulla ”super food” som vi har.

Matcha te pulver

Matcha te innehåller mycket antioxidanter

Antioxidanter är magiska näringsämnen och enzymer som ansvarar för att bekämpa de negativa effekterna av UV-strålning, som ger oss yngre hy och förhindra ett antal livshotande sjukdomar. Antioxidanter är något som alla hälsomedvetna människor söker från livsmedel som frukter, gröna grönsaker, och mörkchoklad. En kopp matcha te innehåller över 5 gånger så många antioxidanter som alla andra livsmedel.

Laddad med EGCg

Du kanske redan vet att inte alla antioxidanter är lika. Matcha te innehåller en unik uppsättning av organiska föreningar som kallas katekinerna. Bland antioxidanter är katekiner är den mest potenta och välgörande. En katekin som heter Epigallocatechin gallate (EGCg) utgör 60% av katekinerna i teet. EGCg är mest känd för sin cancer hämmande egenskaper.

Gör dig lugn

Under mer än ett årtusende har matcha te använts av kinesiska Daoister och japanska Zen buddhistmunkar. Matcha te hjälper dig att koppla av, det innehåller l-theanin som ökar produktionen av alfavågor i hjärnan som främjar avslappning utan att du känner dig dåsig eller trött.

Förbättrar minnet och ökar koncentrationen

En annan bieffekt av l-theaninet är produktionen av dopamin och serotonin ökar. Dessa två tjänar till att förbättra humöret, förbättra minnet och ökar koncentrationen.

Bränner fett

Att dricka matcha te har visat sig öka ämnesomsättningen och hjälper kroppen att bränna fett – fyra gånger snabbare. Tillskilnad från andra fettförbrännare orskar matcha te inga negativa biverkningar såsom ökad hjärtfrekvens och högtblodtryck.

Bra för immunförsvaret

Katekinerna i Matcha  te har visat sig ha antibiotiska egenskaper som främjar god hälsa. En kopp te ger betydande mängder av kalium, Vitamin A & F, järn, protein och kalcium.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.