Tea tree oil – aboriginernas magiska olja

Tea tree oil kommer från melaleuca alternifolia

Tea tree oil kommer från melaleuca alternifolia

Tea tree oil kanske du har hört talas om förut, det används oftast för att behandla mollusker hos barn. Men har används sedan länge av aboriginer i Australien.

1770 seglade James Cook till Australien nära det vi idag kallas Sydney, därifrån reste han norrut mot New South Wales. Där berättade aboriginer för honom om de helande krafterna som kom från trädet tea tree. När löven faller från träden ner i lagunerna skapas det ett vatten som än idag uppfattas som helande. Även använde de australiensiska aboriginerna tea tree för att behandla skärsår och sår.

Färska krossade blad appliceras direkt på en skada och sedan hålls de på plats med en lerinpackning. De medicinska effekterna av detta är så starka att de hjälpte till att bl.a behandla infektioner i sår.

Tea tree träd har tjocka, klibbiga och aromatiska blad som genom kokning blir ett väldigt kryddstarkt te.

Under andra världskriget blev fotsvamp så vanligt att flera hundra Australiensiska soldater fick läggas in på sjukhus. Ingenting verkade få bukt med fotsvampen tills en sjukvårdare från Australien kom ihåg de helande träden och tillslut fick hen tag på ren tea tree oil. Redan efter några dagar hade de fått bukt på fotsvampen genom att smörja in soldaternas fötter.

Tea tree oil var så effektivt att det fick ingå i alla soldaters första hjälpen kit. Även visade det sig att oljan kunde lindra flera sorters sår, brännskador,och infektioner hos soldaterna.

Tea tree oil mot akne

Tea tree oil har väldigt bra antibakteriella egenskaper. När den appliceras på akne, hjälper den immunförsvaret att döda bakterierna och följaktligen minska inflammationen. Använd tea tree oil tillsammans med E-vitamin tillskott läker så läker det inte bara huden, utan kan ta bort ärr vävnader.

  • Doppa en bomullstuss i tea tree-olja.
  • Försiktigt applicera olja på akne områden med pinnen före sänggåendet.
  • Skölj av oljan på morgonen.
  • Ta E-vitamin tillskott påskynda läkningsprocessen.

Bli av med vattkoppor

Blanda några droppar tea tree oil med en matsked olivolja. Använd sedan en bomullspinne för att tillämpa olja på såren två till tre gånger om dagen.

Använd tea tree oil för att behandla alla sorters svampinfektioner

Studier visat att oljan stör membranen i jästceller, och lavendel dödar candidasvamp. Blanda ihop dem och svampinfektionen kommer försvinna på momangen. Tea tree oil är giftigt om de sväljs, så använd ej den för att behandla infektioner nära munnen.

  •  5 droppar tea tree eterisk olja
  •  5 droppar eterisk lavendelolja
  •  Destillerat vatten

Blanda oljorna med några droppar destillerat vatten. Med hjälp av en bomullstuss applicera på de utsatta delarna.

 

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.