Så hittar du billig men nyttig mat

Vad blir det för mat?

Denna ständiga fråga som ställs var och varannan dag men som man inte alltid har svaret på. Vi lever i en hektisk värld där det är mycket som ska hinnas med under våra vakna timmar. Prestera på jobbet, hämta och lämna barn, träna och på detta ska det även hinnas med att äta bra mat som i dagsläget helst ska vara lagad från grunden utan konstgjorda tillsatser. Att få tiden att räcka är inte det lättaste men här får du ett tips på hur du kan spara tid samtidigt som du försäkrar dig om att du stoppar i dig bra mat från bra råvaror.

 

Matkassar är ett fenomen som de flesta av oss känner till, men att idén kommer från Sverige är det nog inte lika många som vet. År 2007 levererade grundaren av Middagsfrid den första matkassen till kunderna som från början var grannar och bekanta. Detta var starten på något nytt och revolutionerande som sedan dess spritt sig till länder i Nordamerika, Europa och Oceanien. Grundtanken är väldigt enkel, en kasse med alla de ingredienser som du behöver för att laga de recept som medföljer, allt levererat till din dörr. Detta för att du ska slippa tänka på inköp av ingredienser och vad du ska laga för mat nästkommande vecka.

Vi har länge kunnat handla i princip vad vi vill på nätet och nu har vi även möjligheten i många städer att köpa mat online också. Istället för att springa omkring trötta och utan inspiration på närmsta mataffär kan vi sitta hemma och bestämma vilka ingredienser som behöver till veckans matsedel. Maten som du köpt levereras sedan hem till din dörr och veckan är räddad. Det finns även nu matsajter vars grundidé är att köpa in matvaror som på något sätt är ett överskott från producenter på grund av tex kort datum eller passerat bäst-före datum. Pasta, kaffe, kryddor och konserver är bara några exempel på varor som har ett bäst-före-datum och denna märkning innebär inte att maten blir dålig efter detta datum. Lukta och smaka på maten, smakar det inte illa är det inget fel, därför finns det ingen anledning att inte fynda billiga basvaror online och på samma sätt spara på miljön då matsvinnet minskar.

 

Det finns många fördelar med att välja att köpa en matkasse eller handla mat online. Du sparar tid då du slipper springa till affären för att stresshandla de varor som behöver till kvällsmaten. Du slipper även med en matkasse att klura ut vad för mat som ska serveras i veckan, all inspiration du behöver kommer serverat med kassen. Miljön tar även mindre stryk av en matkasse eller om du beställer online då det är en bil som kör ut all mat till flera familjer istället för att alla ska ta en varsin bil till affären. Många av kassarna väljer även bort varor som är dåliga för vår planet som tex råvaror som innehåller palmolja och rödlistad fisk.

Matkassarna och matsajterna väljer ut råvaror med omsorg och många gånger finns det färskvarugaranti så du är försäkrad om att det är bra mat du får hem.

 

Nyttja rabattkoder för att hitta billig, nyttig och ekologisk mat, hos rabatterat.nu hittar du erbjudanden på matkassar och du kan få fina eco-produkter från Fontana som välkomstgåva.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.