Bli av med ett Illaluktande underliv (Uppdatead 05-2019)


Alla vi människor upplever någon gång att vi har ett illaluktande underliv! Det är helt normalt, främst bland kvinnor, men förkommer även för män.

Vad orsakar ett illaluktande underliv?

Lukten kan bero på flera orsaker, såsom bakterietillväxt , jäst infektioner, dålig hygien, hormonella förändringar och könssjukdom. Om problemet beror på infektion kan det vara symtom som rodnad, klåda, sveda och irritation i underlivet. En fiskliknande lukt där nere kan ha orsakas av bakteriell vaginos. Bakteriell vaginos är illaluktande flytningar som främst drabbar kvinnor, men kan föras över på män i form av avlagringar från ett oskyddat samlag, men är mycket lättare att behandla.

Behandla illaluktande underliv naturligt

Ett illaluktande underliv kan upplevas som pinsamt för många, men vi har många naturliga tips på hur du kan få bukt med problemet!

Äppelcidervinäger

På grund av dess antibakteriella och antiseptiska egenskaper kan äppelcidervinäger användas för att bekämpa odören. Att ta ett bad med äppelcidervinäger är ett av de enklaste sätten att bli av med dålig lukt. Detta kommer att hjälpa till att få bort gifter och bakterier som orsakar doften. Det kommer också att bidra till att balansera ph-värdet på underlivet.

 • Blanda 4dl äppelcidervinäger i ett varmt bad och baka i 20 minuter. Upprepa några gånger i veckan för att uppnå snabbt resultat.
 • Drick ett glas vatten tillsammans med en eller två matskedar äppelcidervinäger dagligen

Bakpulver / Bikarbonat

Bakpulver eller bikarbonat är en annan ingrediens som kan användas för att balansera pH-värdet i kroppen. När pH-värdet är i balans, kommer problemet att försvinna.

 • Tillsätt 1dl bakpulver i badet.
 • Bada underkroppen i 20minuter.
 • Torka dig noga med en ren handduk.
 • Detta kommer att hjälpa dig bli av med svampinfektion och kan hjälpa till att få bli av med lukt snabbt.

Yoghurt

Yoghurt är ett annat bra knep för att bli av med illaluktande underliv. Yoghurt är rikt på probiotika och Lactobacillus bakterier som hjälper till att bekämpa bl.a candida infektion (en av de vanligaste orsakerna till lukt), samt att återställa pH-värdet. När pH-värdet är balanserad, kommer lukten att vara borta.

 • Ät en skål med osötad naturell ekologisk yoghurt varje morgon. Du kan även ta probiotika tillskott.
 • Ett annat alternativ är att smeta in underlivet med yoghurt och låta det värka några timmar.

Vitlök

Vitlök fungerar som en  en naturlig antibiotika som kan vara bra för att behandla vaginala infektioner samt vaginal lukt. Vitlök har svampdödande egenskaper som kan hjälpa dig bli av med en  en svampinfektion.

 • Ät vitlöken rå eller i maten varje dag. Du kan äta en eller två råa vitlöksklyftor på fastande mage tillsammans med ett glas varmt vatten.

Citrus frukter

Citrus frukter kan också hjälpa dig bli av med ett illaluktande underliv. Citrus frukterna innehåller mycket C Vitamin som hjälper till att stärka immunförsvaret. Ett starkt immunförsvar är nyckel för att vara pigg och kry!

Citrusfrukter är bra mot illaluktande underliv

Drick eller ät ananas mot illaluktrande underliv

Ananas är faktiskt en av de mest effektiva grejera du kan göra mot de illaluktande dofterna. Detta beror främst på att de är bland de rikaste källorna till c vitamin. C vitamin hjälper till att stärka immunförsvaret som i sin tur tar hand om, den eventuella infektionen. Förutom detta hjälper även ananasen till att spola ut toxiner från kroppen. Genom att äta och/eller dricka färsk ananas kommer det att hjälpa kvinnorna som lider av vaginal lukt. Detta genom att förbättra den vaginala hälsan och minska risken för infektioner samtidigt som det hjälper lätt lindring från lukten.

Tranbärsjuice

Transbärsjuice är en klassiker när det kommer till att hjälpa till mot urinvägsinfektioner. Tranbärsjuice är naturligt sur och hjälper det vaginala området att återställa sin ursprungliga ph-värde och hämma tillväxten av bakterier.

Andra tips

 • Drick tillräckligt med vatten, det hjälper dig att bli av med gifter och dåliga bakterier.
 • Undvik raffinerade kolhydrater och läsk. Socker stimulerar jästproduktionen i kroppen.
 • Använd dig bara av 100% bomulls underkläder, det hjälper till ventilera dina mest intima delar.
 • Undvik parfymerade produkter nära underlivet, de kan sätta pH-värdet i obalans.

2 svar till “Bli av med ett Illaluktande underliv (Uppdatead 05-2019)”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.