Många av oss är väldigt upptagna och att vara vid godhälsa kanske är något som väldigt många tar för givet. Det är inte föräns vi blir riktigt sjuka som vi börjar prioritera hälsan så att vi kan fungera normalt igen. Precis som vi måste kolla oljan och trycket i däcken på bilar bör vi människor även kolla oss själva så att allt står rätt till. Den ända skillnaden är dock att vi inte har några blinkande ljus som talar om när vi mår dåligt, många av indikatorerna på att vi inte mår bra är inte helt lätta att se. Vi visa dig några tecken so du enkelt kan ta med dig för att kolla din hälsostatus.

Färgen på ditt urin

Ditt urin är en väldigt bra indikator på hur du mår, genom att kolla på färgen kan du kolla hur bra du dricker, om du är uttorkad eller om några organ är dysfunktionella. 2013 släppte Cleveland Clinic en ”infograph” som du enkelt kan ta reda på vad ditt urin säger om din hälsa.

Mycket blek eller transparent gul urin indikerar att du har god hälsa och en bärnstensfärgad urin tyder på uttorkning. Försök att göra det till en vana att kolla färgen på ditt urin innan du spolar.

Hur ofta du bajsar

Vid en perfekt hälsa bör vi gå på toa efter varje måltid så att tarmarna kan ta bort oönskade gifter och skapa utrymmet för att ta upp näring i maten som vi precis åt. Men alla människor fungerar olika och det är svårt att säga något som är generellt för alla. Men en sak är alla forskare eniga om, det är att vi bör bajsa minst en gång om dagen. När vi inte bajsar regelbundet är kroppen mer benägen om att låta gifter sipprar igenom slemhinnan i våran tar och låta de komma ut i blodomloppet och leda till oönskade problem.

Förutom att hålla kolla på hur ofta du går på toa, bör du även tänka på hur snabbt du behöver gå på toa efter du ätit något, om det är för snabbt och konsistensen på bajset är konstig bör du sluta äta de livsmedlet.

Spruckna läppar

Spruckna och torra läppar orsakas ofta av yttre faktorer såsom sol- och vindexponering, men kan också betyda att du är uttorkad. Om du alltid har torra eller spruckna läppar bör du hålla koll på hur mycket du dricker istället för att använda dig av läppbalsam.

Spruckna läppar kan vara tecken på uttorkning

Ofta trött

Liv och rörelse kan vara ansträngande och kan vara anledningen att du blir trött. Men ofta orsakas tröttheten genom att du helt enkelt inte få tillräckligt med sömn. Men om du ofta känner dig trött, även efter att ha fått en godnatts sömn kan det finnas andra orsaker.

Om du alltid känner dig trött bör du kolla vad du stoppar i dig. Regelbunden konsumtion av alkohol och processad mat kan vara mycket påfrestande för kroppen. Trötthet kan också vara ett tecken på att din sköldkörtel inte fungerar som den ska.

Oftare sjuk

Även om de flesta sjukdomar som kommer i vågor såsom hosta, förkylning eller influensa kan vara ganska vanligt att fångas finns det en anledning till att du får de oftare. Ditt immunförsvar är svagare än andras, istället för att bli av med sjukdomen bör du börja förebygga den istället. Börja äta vitlök, ingefära och vitaminer regelbundet för att bygga upp ett starkt immunförsvar.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.