Kategorier
Artiklar

Därför är kärlek bra för hälsan

Det finns inget härligare än kärlek, känslan att veta att någon älskar dig är obeskrivlig. Förutom att humöret blir bättre finns det många hälsofördelar med att vara kär!

Mindre sjuk

Det finns några studier som visar på att människor som lever i en relation blir mindre sjuka. Detta kan bero på att sex har en rad hälsofördelar, bl.a stärker det ditt immunförsvar. En annan teori är att människor i relationer tar bättre hand om sig själva.

Säker blodtrycket

Ett sund relation är bra för ditt blodtryck. Den slutsatsen kom Annals of Behavioral Medicine fram till. Forskarna kom fram till att lyckligt gifta människor hade blodtryck, följt av singlar. Olyckligt gifta deltagarna hade sämst. Detta beror på att bl.a att sex kan hjälpa dig att sänka blodtrycket.

Hitta på nya saker

Att vara nykär får dig att testa på nya saker, du kanske hittar en ny hobby eller träningssätt. Du kommer med stor sannolikhet komma ur din komfort-zon och testa något nytt. Du kanske hittar en partner som trycker om att rida och får dig att testa på det. Vem vet, det kanske blir din nya hobby?

Kärlek är att våga testa på nya grejer

Stressa mindre

Att vara i en relation hjälper dig att vara mindre stressad. Det finns studier som visar på att människor som är i en relation är mindre stressade. Detta kan vara finansiell-stress, men även vardags stress.

Kärlek är bra för hjärtat

Visste du att detta stämmer faktiskt? Kärlek är bra för hjärtat och det finns en massa anledningar till varför. När du får ögonkontakt med den du är kär i kommer ditt hjärta att bulta snabbare och din hjärna kommer att släppa lös en massa hormoner såsom dopamine och adrenalin. Detta gör att ditt hjärta får jobba mera, på samma sätt som om du om du gör kardiovaskulär träning.

Är du sugen på att hitta kärlek kan använda dig av dejtingsidor på nätet.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.