8 anledningar att ha sex

Sex är väldigt hälsosamt

Sex är väldigt hälsosamt

Sex är inte bara skönt, det är även bra för hälsan! Här är 8 anledningar till att ha sex!

Ha sex för att undvika att bli sjuk

Människor som har sex ofta har visat sig vara med resistent mot bakterier och virus. Forskare vid Wilkes University i Pennsylvania fann att studenter som hade sex en eller två gånger i veckan hade högre nivåer av en viss antikropp jämfört med elever som hade mindre sex.

Du bör även göra andra saker som stärker ditt immunförsvar:

Ökar din sexlust

Längtar du efter att ha ett bättre sexliv? Att ha sex ofta gör sexet bättre och kommer höja din sexlust. När kvinnor har sex börjar vaginan smörjas, blodflödet ökar och den blir mer elastiskt. Allt detta leder till att sex känns skönare och du kommer längta efter mer. Detta säger Lauren Streicher, gynekolog vid Northwestern University’s Feinberg School of Medicine.

Hjälper mot inkontinens

En stark bäckenbotten är viktigt för att undvika inkontinens, något som kommer att påverka cirka 30% av alla kvinnor någon gång i sitt liv. Bra sex är som en träning för bäckenbotten. När du får en orgasm, orsakar den sammandragningar i musklerna, vilket stärker dem.

Kan hjälpa mot högt blodtryck

Högt blodtryck sätter press på blodkärlen, vilket leder till skador och åderförkalkning. Detta kan även äventyra hjärt- och kärlsystemet och orsaka bl.a erektionsproblem hos män, samt försvåra förmågan att uppnå orgasmer hos kvinnor. Testosteron – könshormon som både män och kvinnor har skulle kunna vara lösningen på dessa problem. Studier har visat ett samband mellan lågt testosteron och högt blodtryck. Att ha sex tros höga testosteronet hos män och kvinnor.

Räknas som träning

Sex är en väldigt bra form av träning. Det kan inte ersätta gymmet eller löpningen, men det räknas. Att ha samlag bränner ungefär 5 kcal/minut, 4 gånger så mycket som att sitta i soffan. Det hjälper dig att öka pulsen och tränar en väldigt stor variation av muskler.

Kan skydda mot hjärtattack

Ett bra sexliv är bra för hjärtat. Förutom att vara ett utmärkt sätt att höja pulsen hjälper sex hålla östrogen- och testosteron nivåer i balans. Under en studie kom forskarna fram till att män som hade sex minst två gånger i veckan halverade risken att dö i hjärtsjukdomar än männen som hade sex mindre.

Förbättrar sömnen

Efter orgasm frigörs hormonet prolaktin. Prolaktin hjälper dig med avkoppling och sömnighet.

 


Ett svar till “8 anledningar att ha sex”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.