Otippade fördelar med guld


När man tänker på guld tänker man framförallt på örhängen och guldringar och guldhalsband. Faktum är att guld är mer än bara en status- och modesymbol. Sedan antiken har man använt guld för att sina läkande egenskaper och du kommer bli förvånad över att veta hur det kan förbättra ditt välmående. 

Kolloidalt guld

Det är ett välkänt faktum att vi inte alltid kan få alla de näringsämnen vi behöver från maten vi äter. Det är därför många väljer att ta olika kosttillskott dagligen. 

I motsats till populär tro är användningen av guld inom medicin inte något nytt alls. Faktum är att den först användes för detta ändamål i Alexandria, Egypten. Det användes av egyptierna för att hjälpa till att rena kroppen, sinnet och andan. De trodde att guld aktiverade andan och väckte energin inuti kroppen.
Forntida egyptier tog guldet i form av eliksirer som alkemister skapade för att behandla olika sjukdomar. De trodde att intaget skulle  hjälpa att sakta ner åldringsprocessen och också bidra till en bättre hälsa.

Guldvatten och guldpiller var också populära i början av Europa. Tidiga alkemister använder pulveriserat guld för att göra suspensioner som sedan användes för att lindra ömma lemmar. Det var den tidigaste registreringen av guld som används för behandling av artrit. Idag använder även moderna kirurger guldimplantat för att lindra armbågsinflammation. Implantatet skulle införas under huden för att behandla ledsmärta.

Flytande guld utvecklades först 1857 av Michael Faraday, en engelsk kemiker. Därefter hittades många andra användningsområden för denna fantastiska metall. Guldet blev populärt på 1800-talet som ett botemedel mot dipsomani eller alkoholism. Numera används kolloidalt guld fortfarande för att behandla människor som har ett beroende av koffein, alkohol, kolhydrater och nikotin.

Guldets popularitet som kosttillskott kan ha minskat lite sedan dess, men dess användbarhet och medicinska värde har det verkligen inte.

Guld är inte bara vackert utan också nyttigt

Ökat kreativitet

Det sägs att genom att ta kolloidalt guld ökar vi kreativiteten. Det finns flera tester som visar ett samband när man förbättrar sin förmåga att skriva och rita hos människor som tar detta tillskott regelbundet. Detta gör tillskottet perfekt för studenter och växande barn.

Förbättrar energin och humöret

Det sägs att guldet ska vara effektivt för att förbättra energin och förbättra humöret. Det rekommenderas starkt för dem som regelbundet upplever slöhet eller låga energinivåer. Det kan också hjälpa stressrelaterade humörsvängningar, något som är särskilt användbart för dem som är upptagna och kvinnor som går igenom klimakteriet.

Förbättrar minnet

Guldet är känt för att betydligt hjälpa till när det gäller att förbättra vårt minne. I grund och botten förbättras de olika hjärnfunktioner, gör det mer effektivt och ger oss möjlighet att behålla mer information vi får varje dag. För studenter kan detta vara mycket fördelaktigt, särskilt runt under tentor. Det finns dock inga studier som tyder på att de skulle påverka eller eventuellt förebygga problem som Alzheimers.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.