Top 3 fördelar med CBD Olja


Du har säkert hört allting bra som man kan göra med marijuana och cbd olja, det finns nog väldigt få som missat den debatten. Men vad stämmer egentligen, kan man använda marijuana istället för adaptive radiation therapy eller cellgifts behandling?

Vad är CBD olja för något?

CBD eller Cannabidiol är en av över 60 stycken cannabinoider som finns i hampa och marijuana. CBD oljan kommer från en organisk substans som bildas i växtens sekret. Både marijuana och hampa är former av cannabis. Fram till nyligen var delta-9 tetrahydrocannabinol eller THC den mest kända och studerade cannabinoiden på grund av dess överflöd i marijuanaplantan. Som den näst mest framträdande cannabinoiden och den största icke-psykoaktiva cannabinoiden som finns i hampa har CBD lyckats fånga uppmärksamheten hos media och forskare.

Varför ska man använda sig av CBD olja?

Det finns en massa hälsofördelar med att använda sig utav cbd oljan som kosttillskott. Oljan har slagit igenom kraftigt i USA, men har inte riktigt fått samma genomslagskraft i Sverige. CBD olja är lagligt i Sverige då den inte innehåller THC som är det psykoaktiva ämnet. 

Vanligtvis får man CBD Oja i små glasflaskor med pipett
Bild lånad från Vaping360

Nedan är en lista på några av alla hälsofördelar som vi hittar hos CBD oljan:

Kan reducera och bota smärta

Marijuana har använts för att behandla smärta redan 2900 f.KR. Studier har visat att CBD kan bidra till att minska kronisk smärta genom att påverka endocannabinoid receptor aktiviteten, minska inflammationen och interagera med neurotransmittorerna.

Kan hjälpa till vid ångest och depression

Ångest och depression behandlas vanligtvis med läkemedel, vilket kan orsaka ett antal biverkningar, inklusive sömnighet, agitation, sömnlöshet, minskad sexlust och huvudvärk. Dessutom kan läkemedel som t.ex bensodiazepiner vara beroendeframkallande

CBD-olja har visat sig lovande som behandling för både depression och ångest. I en studie fick 24 personer med sociala ångestsyndrom antingen 600 mg CBD eller placebo före ett offentligt talande test. Den grupp som fick CBD hade signifikant mindre ångest, kognitiv försämring och obehag i sitt tal jämfört med placebo-gruppen.

Kan lindra cancerrelaterade symtom

CBD OLJA kan hjälpa till att minska symtom relaterade till cancer och biverkningar relaterade till cancerbehandling, som illamående, kräkningar och smärta.

En studie undersökte effekterna av CBD och THC hos 177 personer med cancerrelaterad smärta som inte upplevde lättnad från smärtstillande läkemedel.

De som behandlades med ett extrakt innehållande båda substanserna upplevde en signifikant minskning av smärta jämfört med dem som endast mottog THC-extrakt.

Har du egna erfarenheter får du gärna dela med dig i vårt kommentarsfält. 


Ett svar till “Top 3 fördelar med CBD Olja”

  1. För att inte tala om alla andra möjligheter som finns med denna växt. Man kan göra cement, Hempcrete, få fantastiska fibrer till såväl papper som textilier. Dessutom växer den fort den lilla hampan och har bra effekt på sedan tidigare överutnyttjad mark. Svenska Hampaförbundet driver denna frågan hårt, kika. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.