Att fler väljer att byta dåliga vanor och till nikotinfritt snus


Är du en av dom som funderat på att sluta snusa? Att snusa är ofta ett beroende som byggts upp över tid och att sluta snusa helt tvärt kan vara svårt. Snusen under läppen har blivit som snuttefilten och pricken över it efter middagen. Snusen kan vara lika viktig som kaffe för den som är koffeinberoende och du har ju säkert träffat på någon med dåligt morgonhumör innan den fått sin första kopp kaffe?

Men finns det några bra tips om man vill sluta snusa?

Jo visst finns det det, många som har snusat i många år brukar börja med att trappa ned till svagare snus. Tillslut så kommer den dagen när det är dags att övergå till att inte ha snus med nikotin och tobak i sig. Väljer du att istället att sluta tvärt så brukar  abstinensbesvären brukar försvinna efter en till två veckor från det att du slutar snusa. 

Saknaden av snusen under läppen
Som snusare så har du alltid något i munnen och det blir inte lika aktuellt att äta samtidigt. Det kan leda till viktuppgång då suget efter snus blir för starkt. Att dricka ett glas vatten kan lindra, men även ett substitut som nikotinfria snus kan funka. Dom ger den autentiska känslan av det bränner till under läppen som en riktig snus, smakar väldigt lik det enda är att det inte innehåller nikotin.

Onico

Nikotinfritt snus i portion från Onico

Onico, ett varumärke från Swedish Match som säljer nikotinfria snus som är värt att spana in.  Onico är helt fritt från tobak och nikotin och ger en autentisk känsla under läppen. När det gäller snus och amning passar Onico perfekt.

Portionsprillorna från Onico finns i smakerna original (traditionell tobakssmak som är skapad av: ljus tobaksliknande smak med tydligt inslag av bergamott, samt aningen gröna örter), pepparmint och lakrits och man kan välja mellan Onico mini portion, slim portion och normal portion. 

Byt ut en dålig vana mot en bra mer hälsosam vana med tobak och nikotinfria snus

En del som slutar att snusa vanligt snus upplever att dom kan bli deprimerade, det är en inarbetad vana som du är van med. Visste du att om du slutar med en dålig vana att du behöver ersätta det du slutar med något annat? Vi människor skapar oss massor av vanor som uppstår ur medvetna val som vi gör en gång och som vi sedan fortsätter att göra utan att tänka eller ifrågasätta dem.

En studie vid Duke University 2006 visade att mer än 40 % av allt vi gör till vardags är sådant som vi gör av gammal vana, snarare än sådant som vi faktiskt aktivt väljer att göra.

Change Your Habits, Change Your Life : ObesityHelp

Vill du bryta den dåliga vanan att nikotin snus?

Då behöver du bestämma dig för att bryta en dålig vana idag. Hemligheten ligger i att byta en dåliga vana mot en bra så att du kan känna dig stolt över dig. Den nya vanan behöver vara något bättre än det du gör idag.

Ett tips är att skriv ned den på ett papper den nya vanan du vill skapa och skriv också ned vad du kan göra för att påbörja den vanan. Exempelvis jag vill bli nikotinfri och nikotinfria snus kan bli en ny vana som som inte är skadlig för mig. Nikotin är ett beroende som jag vill slippa etc.

Skriv även ned en belöning och tidpunkt för din nya vanan hur länge du ska klarat bibehålla den. Det kan vara att om ett halvår efter varit nikotinfri att du ska unna dig en resa till Grekland eller något som motiverar dig. 

Lycka till!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.