Att sluta med tobak har stora hälsofördelar


Samarbete med www.whitepouches.com

Funderar du att sluta med tobak? Du kanske röker cigaretter som innehåller tobak eller snus som innehåller tobak och söker alternativ. 

Att sluta med tobak förbättrar ditt hälsotillståndet och livskvaliteten omedelbart och det minskar risken för tidig död och kan lägga till så mycket som 10 år till den förväntade livslängden samt minskar risken för många negativa hälsoeffekter, inklusive dåliga reproduktiva hälsoresultat, kardiovaskulära sjukdomar, kronisk obstruktiv lungsjukdom (KOL) och cancer.

Vad händer när du slutar tobak?

Vanliga symtom inkluderar: sug, rastlöshet, koncentrations- eller sömnproblem, ångest, ökad aptit och viktökning. Många upplever att abstinensbesvär försvinner helt efter två till fyra veckor.

Tobak innehåller nikotin, men det går att få nikotin utan tobaken. Många som väljer att sluta med tobak väljer därför tobaksfritt snus. Whitepouches.com är din leverantör av den senaste tobaksfria produkten – Nikotinsnus, Nikotiinipussit.

Den kanske största fördelen, som är även det som de flesta prioriterar, är just att den skadliga substanser tobak inte finns i det tobaksfria snuset. När du använder nikotin stiger ditt blodtryck och ditt hjärta börjar slå fortare. Det verkar dock inte vara farligt för friska individer. Däremot om du lider av någon form av hjärt- och kärlsystem bör du sannolikt undvika eller minimera ditt bruk av nikotin. Det finns en del negativa aspekter av nikotin som kan vara bra att ha koll på. Däremot finns det även en del fördelar som gjort att nikotin är så populärt. Faktum är att du blir mer pigg och allert och ditt minne förbättras med hjälp av nikotin. Det är nämligen så att Nikotin binder till receptorer i hjärnan och frisätter dopamin, serotonin, glutamat, acetylkolin och andra neurotransmittorer inblandade i kognitiv funktion. Många som studerar använder sig av tobaksfritt snus för ökad prestation och även många inom sport.

Läs djupare om nikotin här: https://www.styrkelabbet.se/nikotin/


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.