Simning som träningsform


Att simma är känt att vara en bra träningsform och passar dom flesta människor. I denna bloggpost tänkte jag blogga lite om detta och tankar om att skaffa pool för att delvis träna i på sommarhalvåret.

Simning måste nästan vara den perfekta träningsformer

För att få ett bra träningspass av att simma bör du börja långsamt. Börja med 15 till 20 minuters simtur varannan dag och öka sedan gradvis till 30 minuters simning fem dagar i veckan, allteftersom din kropp tillåter. Om du börjar en ny simrutin med för hög intensitet kan muskelömhet och trötthet få dig att ge upp.

Simning anses vara en konditionsträning och inte en styrkeuppbyggnad sådan. Simning och styrketräning har båda en plats i en hälsosam, aktiv persons liv. Jämför du  med simning mot löpning får du inga stötar mot marken som går upp från fot genom knä, höft och rygg. Det sliter inte alls lika mycket fysiskt. Sedan sträcker du ut kroppen så senor och ligament får sin rörlighetsträning.

Att simma varv gör redan mycket för att bygga upp överkroppen och benen, och om du vet vilka övningar du ska göra kan du hjälpa till att tona resten av kroppen för att bli lite mer sliten också. För att använda poolen för att bygga muskelmassa och styrka, vill du göra mer än dina vanliga simset.

Simning kan förändra din kroppsform 

Ja, simning förändrar definitivt din kroppsform. Ju mer du simmar desto mer kommer din kropp att bli oigenkännlig, även för dig själv. Simning skapar en något långsträckt, bredaxlad, tunn och vältränad kroppsform, vilket många av oss eftertraktar.

Armar och axlar: Bröstsim, crawling, fjäril och bakåt cravl kommer att skulptera dina axlar och dina armar.

Magrutor: Börjar du simma kan du få magmusklerna och magrutor,

Rygg: Simning, speciellt när du ryggsimmar, kommer att göra underverk för dina ryggmuskler.

Rumpa: Regelbunden simning fungerar också dina skinkor som ingen annan träning där ute.

Ben: Slutligen, varje typ av simning involverar rörelser med dina ben, vilket innebär att de också blir ganska skulpterade.

Simning. Kcal per timme: 500-800 kalorier. Simningens största hälsofördel är dess brist på påverkan på dina leder, samtidigt som musklerna får arbeta. Vill du simma för att gå ned i vikt bör du simma cirka 2,5 timme eller mer varje vecka kommer det hjälpa i den processen då simma hjälper dig att både gå ner i vikt och hålla vikten.

För att räknas som en erfaren simmare ska du klara simma 1000 meter på 20 minuter. Det finns en del tips för att bli en bättre simmare och det är främst att simma ofta. Men även att variera sättet du simmar för att slitaget på kroppen ska bli  mindre. Kombinera med styrketräning och simma långa intervaller.

En intressant sak man kanske inte tänker på med simning är att det ökar blodcirkulationen för att när du är i vattnet så blir det ett tryck på kroppen, på samma sätt som kompressionsstrumpor hjälper dig med blodcirkulationen skapar vattnet ett hälsosamt tryck.

Det kan vara bra att gå en kurs innan man börjar simma
Det är nämligen lätt att hamna med nacken i en dålig position med crawl eller bröstsim.  Att ta en kurs i både frisim och bröstsim när man är nybörjare gör att man nöter in rätt teknik från början och undviker nackspärr och ömma axlar”

Jämför du Crawl, eller frisim som det heter, är mest effektivt. Men bröstsim är också bra.

Pool med JET-STREAM

Det finns många olika varianter men ​​ med en motströmsaggregat som med flödesteknik och ger en mer naturlig simteknik, hur skönt är det inte att du kan simma när det passar ditt schema. 

POOLGIGANTEN är en känd seriös aktör när det gäller att bygga pool och dom har många olika typer av pooler för alla behov. På hemsidan kan man anmäla intresse för att få en pool offert. Därefter bokas ett möte med en poolrådgivare som går igenom dina behov. Vill du ha budget, premium, special stor pool? Ett populärt val är thermopool som är den starkaste och mest hållbara poolkonstruktionen på marknaden idag. Vill du ha din drömpool? Det går utmärkt då det skräddarsyr poolpaketet utefter dina önskemål.Personligen hade jag valt att installera en pool med en professionell poolinstallatör för att vara på den säkra sidan. Leveranser sker omgående då allt finns på lager exklusive specialanpassade pooler.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.