Enkla träningsövningar hemma 


Fysisk aktivitet är en viktig del av livet. Att utöva någon sorts träning kan bidrar till ett ökat välbefinnande och en hälsosam kropp. Investerar du i din hälsa genom träning kan du förebygga potentiella besvär och sjukdomar. Därmed är en aktiv livsstil något alla människor bör sträva efter.

Träningskläder

För att få lite extra motivation för din hemmaträning kan det vara trevligt att använda bekväma träningskläder. Det är viktigt att välja material som transporterar svett från huden och håller dig sval och torr under din träning.

Optimala underkläder för hemmaträning

Underkläder för män som absorberar svett och håller huden torr är en viktig faktor om du vill känna dig behaglig under och efter ditt träningspass. Träningskalsonger är både funktionella och snygga. Därmed är de ett säkert val om du vill få ut det mesta av din träning på ett komfortabelt och praktiskt sätt. Kalsonger för män som passar utmärkt vid fysiskt aktivitet hittar ni på kalsongshopen.se.

Konditionsträning hemma

Att säkra ett aktivt liv med ett fåtal träningspass i veckan behöver varken vara kostsamt eller tidskrävande. Du kan faktiskt fixa en utomordentlig träning hemma och på så sätt spara både tid och pengar. Det enda du behöver är lite disciplin och motivation. Du kan göra enkla träningsövningar hemma och uppnå utmärkta resultat. Genom att använda din egna kroppsvikt som träningsredskap kan du sätta din motion på prov och effektivt få upp din puls. Du kan träna din kondition hemma med följande övningar:

  • Hopprep
  • Höga knän
  • Mountain climbers

Att hoppa hopprep är en högintensiv träningsform som effektivt tränar alla muskler i kroppen. Det är en pulshöjande aktivitet som dessutom tränar din balans och koordination på samma gång. Höga knän är en bra övning om du vill jobba på benen men även magmusklerna samt kondition. Vill du fokusera just på magmusklerna kan du göra det genom mountain climbers. Aktivera olika muskelgrupper genom att gå ner i en armhävningsposition med rak rygg. Kroppsvikten bör ligga på dina händer och tår. För ena knät mot bröstet och skifta sedan ben med en snabb kraft.

Styrketräning hemma

Du kan även använda dig av din kropp för att bygga upp muskler med hjälp av styrketräning. Har du inte tillgång till vikter kan du därmed använda kroppen för att skapa ett effektivt motstånd. Prova styrketräningsövningar såsom:

  • Knäböj med upphopp 
  • Armhävningar
  • Rygglyft

Vill du träna vader, rumpa och ben är knäböj en otroligt bra övning som definitivt kommer att kännas. Genom att böja på knäna och trycka rumpan bakåt i en stabil och rak position övar du uthållighet och styrka i benen. Du kan dessutom göra ett upphopp för att växla mellan positionerna. Med hjälp av armhävningar kan du träna överkroppen på ett intensivt och slagkraftigt sätt. För att stärka ryggen och främja en bra hållning är det viktigt att göra ryggövningar som kan stärka muskulaturen kring ryggraden. Därmed kan det vara en bra idé att göra rygglyft som en del av din träningsrutin. Övningen utgår ifrån att du ligger platt på mage med händerna på pannan och armbågarna riktade utåt. Fötterna bör ligga i golvet medan du lyfter överkroppen långsamt uppåt. Du kan hålla positionen en kort stund och sedan sänka ner överkroppen mot golvet igen.

Bästa träningsredskap hemma

Beroende på vilka övningar du gillar mest kan du använda olika redskap som kan göra dina övningar bekvämare och ännu mer effektiva. Det finns många olika hjälpmedel som du kan handla för att komplettera din hemmaträning. Du kan dessutom använda saker du möjligtvis redan har hemma.

  • Yogamatta
  • Hantlar
  • Hopprep eller boll

Dina övningar kan bli bekvämare att utöva på en mjuk yogamatta. Det gäller speciellt de övningar som görs på golvet såsom exempelvis rygglyft. Genom att använda hantlar kan du maximera motståndet och uppnå en ännu effektivare styrketräning. Du kan även utnyttja föremål från hemmet och inkludera dem i din träning. Har du möjligtvis ett hopprep eller en boll kan du därmed hitta på olika roliga aktiviteter.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.