Så ofta ska du ha sex för att bli lycklig


Forskare från Dalhousie University har gjort en studie i hur ofta du ska ha sex för att bli lyckligare. De vill utmana tesen ”ju mer sex, desto lyckligare blir man”. Den första studien de utförde kunde bara visa sambandet att mycket sex och lycka hörde ihop för människor som levde i relationer. De två andra studierna hittade att man ska ha sex en gång i veckan för att känna sig lycklig och trygg i sin relation.

Att ha samlag mer än en gång i veckan var inte dåligt men det ledde inte till ett lyckligare liv, men inte sämre heller.

Sex gör oss mer nöjda i en relation

Forskarna kunde bevisa att samlag ledde till ökad lycka hos par, då det gjorde de mer tillfredsställda med relationen.

För de som lever i relationer är den romantiska kvalitet en av de största faktorerna för att vara lycklig … ha samlag mer än en gång i veckan kanske inte förbättra lyckan, men det är inte dåligt. ” – säger Amy Muise till CNN

Det finns dock ingen regel som säger att en gång i veckan är bra för alla. Några par kanske behöver mer och andra mindre.

Om du är nöjd med ditt sexliv behöver inte inte oroa dig

Om både du och din partner är nöjda med erat sexliv behöver ni inte ändra något. Faktum är att i en annan studie där man bad par att dubbla sin sex frekvens hade det motsatt effekt. Då detta blev en börda istället för njutning.

Sex är riktigt bra för din hälsa

Precis som att vara ute i solen eller äta hälsosam mat är även samlag bra för din hälsa. Och en bonus även att det är riktigt skönt! Förutom de emotionella fördelarna finns det andra hälsosamma fördelar med att ha sex.

Förbättrar immunförsvaret

Personer som har sex ofta (en eller två gånger i veckan) har högre nivåer av immunglobulin A (IgA). Detta är ditt immunförsvars frontlinje. Immunglobulinets uppgift är att bekämpa  invaderande organismer och bakterier så snabbt som möjligt, vilket minskar behovet av aktivering av kroppens övriga immunsystem. Detta är en av förklaringarna till varför att sexuellt aktiva personer är mindre sjuka.

Bra för hjärtat

Män som har samlag regelbundet (minst 2 ggr/veckan) löper 45% mindre risk att utveckla hjärtsjukdomar mot de som hade samlag mindre än en gång i månaden. Detta kunde påvisas i en studie som publicerades i American Journal of Cardiology.

Minskar blodtrycket

Att ha sex, speciellt samlag är sammankopplat med lägre blodtryck och mindre stress.

Är en form av träning

Sex ökar hjärtfrekvensen, bränner kalorier och stärker dina muskler – precis som annan träning. En studie visar att sex bränner ungefär 4 kcal/minuten för män och 3kcal/minuten för kvinnor.

Smärtlindring

När du har samlag utsöndras smärtlindrande hormoner som lindrar smärta i ben, rygg, men även mens- och huvudvärk.

Du sover bättre

Efter du har haft samlag kanske du upplever att du sover bättre, detta är för att ett hormon som heter prolaktin frigörs. Kärleks hormonet oxytocin frigörs vis orgasm och denna hjälper också till att förbättra sömnen.

Ökar sexlusten

Ju oftare du har sex, desto oftare kommer du att vilja ha det. Det finns en en mental koppling, men även en fysisk – detta gäller särskilt för kvinnor. När en kvinna ha samlag bidrar det till att ökat blodflöde till vaginan, vaginal smörjning och ökad elasticitet, vilket gör att samlag blir lättare och skönare.

 

 


Ett svar till “Så ofta ska du ha sex för att bli lycklig”

  1. […] jag var 14år, älskar att ha sex! Här om dagen snubblade jag in på en artikel som talade om att sex gör oss lyckligare. I alla relationer jag har haft har vi alltid haft rikligt med sex. Något som jag tyckte var […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.