Dålig blodcirkulation börjar bli ett allt vanligare hälsoproblem som kan drabba människor i alla åldrar. Det skapas oftast av inaktivitet och dålig kosthållning.

Dålig blodcirkulation kan leda flera problem som exempelvis brist på syre i vävnaderna och kolesterol som täpper till artärerna.

Men du kan faktiskt förbättra blodcirkulationen själv med följande enkla och effektiva övningar. Och om du dessutom lägger om din kost lite kan det tillsammans med dessa övningar se till att du får igång blodcirkulationen på nolltid!

Cykling är bra för dålig blodcirkulation

Övningar mot dålig blodcirkulation

  • Stretching, detta kan du göra det när du vaknar. Försök att få det till en morgonrutin, det tar bara dig några minuter att göra. Det är av stor betydelse för dina muskler. Du kan t.ex börja med att stretcha vaderna. Börja med fötterna på golvet. Stå på tårna och höj hälarna under 2 sekunder. Se till att spänna vadmusklerna. Gör detta 10 gånger.
  • Rotera fötterna, sitt på en stol och rotera foten medsols. Gör detta 10 gånger per fot. Detta kommer förutom att hjälpa med med dålig blodcirkulation också att förbättra smidighet benen.
  • Armhävningar, gör 10 stycken armhävningar,när du vaknar på morgonen. Denna rutin kommer att leverera tillräckligt med energi för hela dagen.
  • Promendera, det här är den mest effektiva lösningen för att få igång blodcirkulationen. Promenaderna kommer att förbättra blodflödet i hela kroppen, samtidigt som det hjälper till att stärka benmuskulaturen. Börja med korta promenader 2-3 gånger i veckan.
  • Simning, är också mycket effektiv eftersom alla kroppens muskler är inblandade. Det förbättrar tillförseln av syre till dina lungor och hjärta. Dessutom är det mycket användbart för led- och muskelsmärta.
  • Yoga, hjälper dig med andningstekniker som kommer att förbättra blodflödet i musklerna och syrekoncentrationen i blodet.
  • Cykling, anses som den bästa övning för att förbättra blodflödet i den nedre kroppsdelen.
  • Dans, är mycket effektiv för att förbättra blodcirkulationen. Att dansa hjälper dig även att bota stress.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.