Reducera din PMS


Studier visar att omkring 85% av alla kvinnor upplever premenstruella sydrom – PMS. Detta kan inkludera humörsvängningar, ömhet i brösten, trötthet och irritation före mensen. Det är dock helt möjligt att hantera PMS med enkla livsstilsförändringar. Vi ska visa några enkla strategier som får dig att få bukt med besvären.

Fortsätt kämpa trots PMS

Smärta och trötthet kan säkert få dig att känna att skippa träna idag, gör inte det. Träning ökar blodcirkulationen, vilket reducerar kramper och huvudvärk. Träning hjälper också till att frigöra kroppens lyckohormoner – endrofiner som ger dig en energi boost.

Försök att träna 30 minuter några dagar i veckan. Det får dig att känna dig bättre, men kom ihåg att det ska vara kul att träna. Spring, simma, styrketräna, yoga promenera eller gör något annat som du tycker är roligt.

Bli av med uppblåstheten

Uppblåsthet i samband med PMS kan innebära ett obehag och kan förstöra din dag. Det finns några enkla sätt att minska vätskeansamlingen och minska den tunga känslan i magen. Försök att dricka mycket vatten, även fast det låter ologiskt så har vatten den effekten på den mänskliga kroppen. Om kroppen är uttorkad kommer njurarna att berätta för din kropp att behålla så mycket vatten som möjligt, detta skapar uppblåstheten. Om du behöver ha hjälp med att få i dig vätska kan du förutom att dricka vatten även äta vattenmelon och apelsiner.

Salt kan även göra så att din kropp behåller vatten, försök att undvika för mycket salt och kolsyrade dricker då dessa kan orsaka tarmbesvär och uppblåsthet.

Ät kalcium

Vi gillar inte att äta mediciner för allting utan försöker att lösa allt på en naturlig väg. Ett kalcium tillskott kan bromsa dina PMS besvär. Kalcium kan hjälpa till att lindra huvudvärk och muskelkramper. För bästa resultat prova 1200 mg kalcium per dag. Du kan också ta magnesium, vilket kan minska lättare kramper och minska tröttheten.

Yoga är bra för pms

Yoga

Yoga är förutom en väldigt härlig träningsform också en väldigt effektivt mot pms besvär. Yoga hjälper dig att hitta ett lugn i din kropp, hjälper dig att slappna av där du har ont. Pröva att göra ”cat pose”, ”child pose”, ”cobra pose”, ”fish pose” och ”bow pose” dessa yoga poser sägs vara de mest effektiva mot pms besvär.

 

 

 


Ett svar till “Reducera din PMS”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.