Fördelar med våren

Fördelar med våren

Du kanske redan har börjat känna av att vädret börjar ändra sig och att våren är på ingång! Några dagar är det fortfarande kallt, det har ju haglat och tom snöat på vissa ställen, men en sak är säkert – sommaren närmar sig med stormsteg.  Förutom att du kan börja ta cykeln till jobbet och det blir lättare att motionera utomhus finns det en rad andra fördelar med att våren är här!

Våren ger dig din dagliga dos av solljus

Är du en av många som har lidit av vintertrötthet, sömnbrist eller dystra dagar över vinter? Nu kan du äntligen lägga de dagarna bakom dig och se framåt emot ett starkt solsken som fyller större delen av dagen. Njut av riklig mängd D vitamin och hitta på en ursäkt för att vara utomhus.

Börja träna utomhus

Om vintern är för kall och sommaren är för varm för träning, kan våren vara den tid som passar dig perfekt för att börja träna utomhus. Några studier har visat att träning utomhus är har fler fördelar än att träna inomhus. Oavsett om det är en morgonpromenad, eftermiddags löprunda, utomhus yoga eller ett pass på ett utomhus gym är det väldigt bra att komma ut och röra på dig.

Ger dig bättre hud

Nu kan du äntligen säga hejdå till minusgrader, flagnande, torr och tråkig hud. Vårljuset hjälper huden att reparera sig genom bl.a d-vitamin. Brist på solljus, köld och torrluft torkar ut huden, nu kan vi äntligen säga hejdå till detta och se fram emot en fin och fräsh hud.

Äter bättre

Många upplever att man förlorar aptiten när det blir för varmt och de flottiga maträtterna byts ut mot lättare mat såsom sallader och frukt, något som är väldigt bra för kroppen. Förutom detta så börjar även växter, bär och frukt växa utomhus, något som uppskattas hos stora som små.

Solen ger oss bättre psykisk hälsa

När du får tillgång till dagsljus, friskluft och tid med dina vänner kommer du att känna dig gladare och mer harmonisk. Ta även tid att beundra grönska och explosionen av färger omkring dig. Våren och sommaren betyder även att det är säsong för festligheter och roliga upptåg, se till att njut av det!

Våren betyder fest för många!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.