Stressa mindre


Stress är något som de flesta av oss kommer att uppleva. Faktum är att runt 70% av alla människor känner någon form utav stress varje dag. Det kan vara alltifrån stress att hämta från förskolan till konsolidering på ett större företag till att hinna med träningen. Här listar vi våra bästa tips för att stressa mindre.

Träna för att stressa mindre

Träning är det bästa du kan göra för att stress mindre. Det kan kännas konstigt att man stressar ner genom att stressa kroppens muskler. Men faktum är att det lättar på den mentala stressen. Fördelarna med att träna är som starkas när du tränar regelbundet. Personen som tränar regelbundet löper mindre risk att uppleva ångest.

Här är anledningarna till att träning hjälper.

Kortisol: detta är kroppens egna stress hormon. Regelbunden träning hjälper dig att minska kortisolet. Det hjälper dig också att upplösa endrofiner, som hjälper dig att bli gladare och fungerar även som naturligt smärtstillande.

Sömn: du sover bättre när du tränar regelbundet. Detta leder till att stressen och ångesten minskar.

Minska ditt koffein intag

Koffein hittar du i kaffe, te, choklad och energidrycker. Höga doser koffein. Höga doser koffein kan framkalla ångest. Om du känner att koffein gör att du känner obehag eller ångest så ska du överväga att dra ner på ditt intag. Även fast det finns studier på att kaffe är hälsosamt så är det oftast i ett lagom intag. 5 koppar eller mindre om dagen är en lagom mängd.

Skratta mera

Det är svårt att känna oro och obehag när man drackar. Faktuom är att det är bra för hälsan. Här är några anledningar till att skratt hjälper dig stressa ner.

  • Lindrar ditt stressrespons.
  • Gör dina muskler avslappnade igenom att lindra spänningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.