Fördelar med klorofyll


Är du intresserad av hälsa har du nästan garanterat hört talas om klorofyll, det är något som växter inte kan leva utan. Men vad är det egentligen och hur påverkar oss människor?

Några av oss kanske kommer ihåg naturkunskap lektionerna i skolan? Där vi fick lära oss att klorofyll är en typ av växt pigment som är ansvarigt för att absorbera ljuset i fotosyntesen. Varför är det viktigt för oss människor att få i oss klorofyll? Det har visat sig att de kan stoppa cancerframkallande processer i kroppen och skyddar vårat DNA från skador som orsakas av giftiga ämnen som vi kan få i oss.

3 bevisade effekter av klorofyll

Här är 3 anledningar till att börja äta mer grön klorofyllrik mat.

Mot cancer

Forskning har visat att klorofyll och flytande klorofyllin kan binda till potentiellt cancerframkallande ämnen och störa hur de absorberas i våra tarmar. Detta hjälper till att stoppa dem från att cirkuleras genom hela kroppen och nå mottagliga vävnader som de i lederna eller hjärtat.

En studie från Oregon State University visade att klorofyll och klorofyllin var lika effektiva att hämma upptagningen av aflatoxin-B1 och därmed skydda vårat DNA från skador som orsakas av detta. Det finns flera andra studier som tyder på att de kan förminska risken av andra typer av cancer såsom lever- och tjocktarmscancer.

Bra för levern

Ett annat sätt som klorofyll kan skydda friska celler och kroppsvävnad är genom att skapa flera enzymer som används i biotransformationen. Detta underlättar för levern att göra sig av med kroppsliga toxiner på ett naturligt och skonsamt sätt.

Klorofyll hjälper till att läka sår

Det verkar som att klorofyllen saktar ner processen som skadliga bakterier förökar sig på. Detta gör att vi kan snabba på läkningen av sår och förebygger infektioner i såren. Sedan 1940-talet har klorofyllin tillsats i salvor som används till bl.a öppna sår.

 

Det finns många andra saker som klorofyll är bra mot, detta är bara några. En bra källa att få i sig det från är vetegräs och gröna blad. Vi hoppas att större bolag såsom RaySearch tar till sig av denna informationen och börjar forska mer om detta.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.