Öka rörligheten i axlarna och slipp axelsmärta och skador


De flesta av oss har någon gång upplevt axelsmärta eller liknande. Jag har ofta axelsmärta under vintern och hösten, då jag oftast glömmer bort att jag inte är 18 längre. Jag kan inte träna utan uppvärmning och rörliga axlar.

På mitt instagram-flöde har det på senare tid blivit populärt att skriva om #mobility eller rörlighet som det heter på svenska. Vi har ju tidigare skrivit om hur viktigt det är med stretching, men du kanske glömt bort den eller bara vill läsa med specifikt om stretching för axlarna Jag tänkte skriva en lista på fördelar med att ha rörliga axlar och att det kommer hjälpa dig bli av med axelsmärta.

Man blir starkare

Du kommer bli starkare då du inte kommer att ha något hinder som sätter stopp för att göra rörelsen. Detta kommer att göra att du kommer att kunna lägga på mer vikt på bänkpressen, axelpressen eller hålla ditt handstående längre.

Underlättar i vardagen

Genom att ha bra och friska axlar kommer det bli lättare för dig att utföra vardagliga sysslor såsom bära, lyfta och sträcka sig efter saker. Det hjälper dig inte bara med att du blir av med smärtan i axeln, utan de hjälper dig att bättre fördela belastningen till övriga delar av kroppen

Du slipper lukta liniment

Vissa kanske gillar doften av tiger balsam eller linnex, men andra kanske har något mot den doften. Skona dig själv och andra genom ett par friska axlar och du kommer att aldrig mer behöva använda liniment.

Utan axelsmärta inget smärtstillande

När du blivit av med din onda axel behöver du inte längre använda dig av paracetamol eller andra värktabletter som en sista utväg för att kunna sova. Att använda sig av värktabletter kan skada din kropp allvarligt.

Du slipper axelsmärta

Detta säger sig självt, men genom att stretcha och göra axeln mer flexibel kommer du att slippa din axelsmärta.

 

Körunda i Stockholm har de ett träningsevent med fokus på rörlighet, den äger rum 2018. Vi kanske ses där! 🙂 Vill du ha tips på bra övningar som kan hjälpa dig få upp rörligheten i dina axlar kan du spana in Jacob Richloow’s blogg där han har skrivit ett bra inlägg om det


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.